L’Heura, s’ha convertit en l’ingredient estrella per a vegans, vegetarians i per a qualsevol persona que vulgui reduir el consum de carn.
Es pot fer qualsevol tipus de recepta amb Heura, estofada, a la planxa, al forn, amb arròs, etc… la recepta que avui comparteixo, està preparada amb un adob que la fa realment saborosa.
Ingredients: 1 paquete d’Heura original, suc de 1 llima o llimona, 1 cda d’oli de sèsam, 1 cta de farigola, 1 cta de llavors de sèsam torrat, 1/2 cta de llavors de coriandre, 1/2 cta de pebre 5 baies, 1/2 cta d’ají mòlt, gingebre fresc ratllat i sal a gust.
Elaboració: Preparar l’adob amb tots els ingredients, posar l’Heura en un bol i afegir l’adob preparat, deixar reposar unes hores a la nevera o dún dia per l’altre. Remenarem el preparat de tant en tant perquè tots els trossos s’impregnin bé.
Passat el temps de macerat, cobrir el fons d’una paella amb oli d’oliva, afegir l’heura amb el líquid del macerat i daurar.
Ingredientes: 1 paquete de Heura original, aumo de 1 lima o limón, 1 cda de aceite de sésamo, 1 cta de tomillo, 1 cta de semillas de sésamo tostado, 1/2 cta de semillas de cilantro, 1/2 cta de pimienta 5 bayas, 1/2 cta de ají molido, gengibre fresco rallado y sal al gusto.
Elaboración: preparar el adobo con todos los ingredientes, poner la Heura en un bol y añadir el adobo preparado, dejar reposar unas horas en la nevera o de un dia para otro. Removeremos de vez en cuando para que todos los trozos se impregnen bien.
Pasado el tiempo de macerado, cubrir el fondo de una sarten con aceite de oliva, añadir la heura con el líquido del macerado y dorar.

Seguint amb receptes que portin cochayuyo, ingredient per a mi recent descobert i que penso incorporar a la meva dieta, deixo un excel·lent marmitaco elaborat amb aquesta fabulosa alga per 2-3 racions.
La quinoa és un cereal que ha agafat protagonisma en el nostre menú i que no hauria de faltar en cap dieta vegana o vegetariana. És tan completa que es considera el superaliment per excel·lència, per el seu equilibri entre proteïnes, greixos i carbohidrats. La quinoa es apte també per a celíacs.
Rentar la quinoa i posar a hidratar l’alga, mentre anem preparant la resta d’ingredients, amb 1/2 hora serà suficient, un cop hidratada, la tallem a trossos, tallar també la ceba i els pebrots, a trossos ben menuts. Les carxofes i els xampinyons els tallarem a trossos mitjans.





La sopa de farigola és una sopa tradicional catalana, la preparava la gent humil del camp amb 4 ingredients bàsics, (farigola, pa del dia anterior, all i oli). Ells sí que eren savis i sabien el que menjar!.
Ingredients: Per a dues racions. 500 ml de brou vegetal, 4/5 branques de farigola, pa del dia anterior, 2/3 grans d’all, oli d’oliva i sal. (A mi m’agrada també posar-li una branqueta petita de romaní si en tinc.)







Una recepta de temporada, fàcil d’elaborar i de la qual poden gaudir tots.
Si no heu provat el tofu en escabetx, ja es hora de fer-ho. Està bonissim i es molt fàcil de preparar.
Els fruits vermells són uns excel·lents aliats a l’hora de preparar amanides. Tant per preparar una vinagreta com per afegir-sencers. El seu sabor aporta uns matisos refrescants, li dóna un toc de color al teu plat i una dosi extra de vitamines.