Amanides

Aquest apartat el dedico al meu gendre Ray que ens va deixar far poc després d’una llarga malaltia. Ell, era el rei de les amanides, la de la foto pot ser que sigui l’última que va fer a casa.

Que no us faltin mai, tant a l’estiu com a l’hivern, en dies feiners o de festa. Aquí teniu algunes idees per vestir amb elles la vostra taula.

Carpaccio de tomàquet rosa, amb enciam, fonoll, pastanaga i alvocat.
Tallar el tomàquet ben primet i formar una corona, al centre posar l’enciam, fonoll i pastanaga, tallat menut, a sobre, posem l’alvocat tallat en forma de ventall. Amanir amb oli especiat, escates de sal i pols d’olives negres.
Buquet de canonges, germinats de raves, pastanaga, xampinyons en vinagre, i un grapat d’olives negres.
Ho disposem tot al plat amb gràcia i amanim amb una vinagreta que farem amb vinagre de poma i oli d’oliva.
Assortiments d’enciams diversos amb fruits vermells, germinats d’all i festucs, amanit amb vinagreta de fruits vermells.
Amanida de mesclum, pebrot vermell, albergínia en escabetx, trossets de pa fregit o torrat. Aquesta amanida la podem amanir amb l’oli de conservar les albergínies.
Canonges, tomàquet, llombarda en vinagre, alvocat, olives,  tofu feta i festucs. Amanit amb vinagre de poma, oli d’oliva, sal i pebre.
Pebrot i albergínia escalivats i tomàquet cru pelat. Tot tallat a trossos regulars no gaire grans i amanit amb vinagre de poma, oli d’oliva, sal, pebre i orenga.  Amb la pell del tomàquet, fem la flor del centre per guarnir l’amanida.
Enciam francès, amb saltat de bolets variats i amanit amb reducció de Mòdena a la taronja.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *