Patés variats

Paté d’olives

Ingredients: 100 g d’olives verdes, 1 cullerada de l’aigua de les olives, un grapadet de cacauets, 1 gra d’all.

Elaboració: Triturar tot, si convé, rectificar textura amb pa ratllat.

Paté d’albergínies

Ingredients: 1 albergínia gran, 1 ceba, 2 grans d’all, suc de 1/2 llimona, oli d’oliva, julivert, comí, sal i pebre.

Elaboració: Tallar la ceba i l’albergínia a trossos petits. En una paella amb una mica d’oli, tirar la ceba, quan comenci a agafar color afegir l’albergínia i sofregir. Passar al vas de la batedora i afegir el suc de llimona, les espècies, l’all i triturar.

Paté de carbassó

Ingredients: 1 carbassó gran, 1 porro (la part blanca) , 1 grapat d’anacards, sal i pebre.

Elaboració: Tallar el porro i lel carbassó en trossos petits. En una paella amb una mica d’oli, tirar el porro, quan comenci a agafar color afegir el carbassó i sofregir. Passar al vas de la batedora, afegir els anacards, sal i pebre al gust i triturar. Rectificar textura amb pa ratllat.

Paté de xampinyons

Ingredients: 500 g de xampinyons, 1 ceba, oli d’oliva, suc de 1/2 llimona, pa ratllat, sal, orenga, alfàbrega i julivert.

Elaboració: Tallar la ceba a quadrets i els xampinyons a làmines. En una paella amb una mica d’oli, tirar la ceba, quan comenci a agafar color afegir els xampinyons i ofegar. Passar al vas de la batedora i afegir el suc de llimona i les espècies, triturar i afegir pa ratllat fins a obtenir la consistència desitjada.

Paté d’escalivada

Ingredients: 1 albergínia, 1 pebrot vermell, 1 gra d’all, oli d’oliva, pa ratllat, sal, pebre i orenga.

Elaboració: Escalivar l’albergínia i el pebrot, deixar refredar i pelar. Trossejar les verdures, posar-les en el got de la batedora, afegir l’all, sal pebre, orenga i un raig d’oli. Triturar i rectificar la textura amb pa ratllat.

Paté de tofu

Ingredients: 250 g de tofu, 2 cdas de tàperes, 6 cdas d’oli d’oliva, 4 cdas de tomàquet triturat, vinagre de poma i sal.

Elaboració: Tot al vas de la batedora i triturar. Afegir la sal i el vinagre al gust.Paté de aceitunas

Ingredientes: 100 gms. de aceitunas verdes, 1 cucharada del agua de las aceitunas, un puñadito de cacahuetes, 1 diente de ajo.

Elaboración:Triturar todo, si conviene, rectificar textura con pan rallado.

Paté de berenjenas

Ingredientes: 1 berenjena grande, 1 cebolla, 2 dientes de ajo, zumo de ½ limón, aceite de oliva, perejil, comino, sal y pimienta.

Elaboración: Cortar la cebolla y la berenjena en trozos pequeños. En una sartén con un poco de aceite, echar la cebolla, cuando empiece a tomar color añadir la berenjena y sofreir. Pasar al vaso de la batidora y añadir el zumo de limón, las especies, el ajo y triturar.

Paté de calabacín

Ingredientes: 1 calabacín grande, la parte blanca de 1 puerro, 1 puñado de anacardos, sal y pimienta.

Elaboración: Cortar el puerro y lel calabacín en trozos pequeños. En una sartén con un poco de aceite, echar el puerro, cuando empiece a tomar color añadir el calabacín y sofreir. Pasar al vaso de la batidora, añadir los anacardos, sal y pimienta al gusto y triturar. Rectificar textura con pan rallado.

Paté de champiñones

Ingredientes: 500 g. de champiñones, 1 cebolla, aceite de oliva, zumo de ½ limón, pan rallado, sal, orégano, albahaca y perejil.

Elaboración: Cortar la cebolla en cuadritos y los champiñones en láminas. En una sartén con un poco de aceite, echar la cebolla, cuando empiece a tomar color añadir los champiñones y rehogar. Pasar al vaso de la batidora y añadir el zumo de limón y las especies, triturar y añadir pan rallado hasta obtener la consistencia deseada.

Paté de escalibada

Ingredientes: 1 berenjena asada, 1 pimiento rojo asado, 1 diente de ajo, aceite de oliva, pan rallado, sal, pimienta y orégano.

Elaboración: Asar la berenjena y el pimiento, dejar enfriar y pelar. Trocear las verduras, ponerlas en el vaso de la batidora, añadir el ajo, sal pimienta, orégano y un chorro de aceite. Triturar y rectificar la textura con pan rallado.

Paté de tofu

Ingredientes: 250 g. de tofu, 2 cdas. de alcaparras, 6 cdas. de aceite de oliva, 4 cdas. de tomate triturado, vinagre de manzana y sal.

Elaboración: Todo al vaso de la batidora y triturar. La sal y el vinagre se lo añadiremos al gusto.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *