Madeleines

Les madeleines són  unes madalenes de mida més petita que s’enfornen en un motlle especial en forma de petxina.  Són típiques de França i cal vigilar perquè es mengen en dues mossegades i són molt addictives.  Un cop fredes, es poden cobrir amb sucre glas, xocolata o deixar-les tal qual, tambe podem decorar les madeleines amb fruits secs picats, llavors, etc.  com es pot apreciar a la foto.
A mi personalment m’agraden molt i per això les he veganitzat. Tenen l’avantatge que es preparen en un tres i no res i es poden conservar perfectament diversos dies en un recipient hermètic.

Ingredients: 100 gms de farina, 1 cda de Maizena, 75 gms de sucre, 50 gms de mantega vegana, 130 ml de llet de soja, 1 cta de llevat en pols, 1 cta d’extracte de vainilla.

Elaboració: En un bol afegir la mantega fosa, la vainilla, el sucre i la llet i batre amb les varetes de mà fins que s’integri tot. Els ingredients han de ser a temperatura ambient. Afegir les farines i el llevat tamisats, barrejar perquè s’integri tot i emplenar els motlles. Deixem reposar una mica la massa a la nevera, 30 minuts més o menys.
Preescalfeu el forn a 180º, quan el forn arribi a la temperatura indicada, enforneu les madeleines, uns 12/15 minuts.
Desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta, en ser de mida petita, es refreden ràpidament, també les podem menjar temperades si volem.


Ingredientes: 100 gms de harina, 1 cda de Maizena, 75 gms de azúcar, 50 gms de mantequilla vegana, 130 ml de leche de soja, 1 cta de levadura en polvo, 1 cta de extracto de vainilla.

Elaboración: En un bol añadir mantequilla derretida, la vainilla, el azúcar y la leche y batir con las barillas de mano hasta que se integre todo. Los ingredientes tienen que estar a temperatura ambiente. Añadir las harinas y la levadura tamizadas, mezclar para que se integre todo y rellenar los moldes. Dejamos reposar un poco la masa en la nevera, 30 minutos más o menos.
Precalentar el horno a 180º , cuando el horno llegue a la temperatura indicada, hornear las madeleines, unos 12/15 minutos.
desmoldar y dejar enfriar sobre una rejilla, al ser de tamaño pequeño, se enfrian rapidamente, también las podemos comer templadas si queremos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *