Truita de tofu amb verdures

Aquesta truita la podeu fer amb les verdures que més us agradin, d’espàrrecs, carxofes, xampinyons, carbassó, pastanaga o amb una barreja d’elles. Queda molt suau i melosa i és una truita a la que no li falten les proteïnes. Amb les quantitats que us poso aquí, tindreu una truita per a dos.

Imprescindible per fer aquesta truita, disposar d’una paella que no s’enganxi i tenir una mica de paciència perquè triga una mica més de temps a quallar. També és important deixar-la refredar una mica perquè agafi cos i no es desmunti.
Aquesta barreja m’agrada fer-la per a la truita de verdures, per a la de patates faig aquesta altra. Recepta aquí.

Us explico com està feta aquesta, però ja sabeu que podeu fer-la amb els ingredients al vostre gust i amb ceba o sense.

Ingredients: 1 ceba, 1 pastanaga petita, un tros de pebrot vermell, 4 espàrrecs verds, 5/6 xampinyons, 200 gms de tofu tou estil japonès, 3 cdas de Maizena, 4 cdas d’aigua, 1/2 cta de cúrcuma ( opcional, és per donar-li una mica de color), oli d’oliva, sal negra de l’Himàlaia o la que vulguis al gust (la sal negra té un lleuger gust d’ou).

Elaboració: Renteu i talleu les verdures al gruix del vostre gust i reogueu-les en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Batem el tofu amb la Maizena, l’aigua, la cúrcuma i la sal i reservem, quan les verdures estiguin llestes, escorreu l’excés d’oli i barregeu-ho amb el preparat de tofu.
Posem una mica d’oli en una paella i aboquem la barreja ben estesa i quallem la truita a foc mitjà, quan vegem que està quallada per les vores, li donem la volta amb compte i deixem que s’acabi de quallar per l’altra banda, anar movent la paella amb moviments de ziga-zaga per evitar que s’enganxi. La truita trigara uns 15/20 minuts més o menys a estar ben quallada, depenent del gruix que li donem.
Compte! no tenir pressa perquè sinó tindrà gust de farina crua i no volem això.


Ingredientes: 1 cebolla, 1 zanahoria pequeña, un trozo de pimiento rojo, 4 espárragos verdes, 5/6 xampinyones, 200 gms de tofu blando estilo japonés, 3 cdas de Maizena, 4 cdas de agua, 1/2 cta de cúrcuma (opcional, es para darle un poco de color), aceite de oliva,  sal negra del Himalaya o la que quieras, al gusto (la sal negra tiene un ligero sabor a huevo).

Elaboración: Lavar y cortar las verduras al grosor de vuestro gusto y reogarlas en una sarten con un poco de aceite de oliva. Batimos el tofu con la Maizena, el agua, la cúrcuma y la sal y reservamos, cuando las verduras estén listas, escurrir el exceso de aceite y mezclar con el preparado de tofu.
Echamos un poco de aceite en una sartén y vertemos la mezcla bien extendida y cuajamos la tortilla a fuego medio, cuando veamos que está cuajada por los bordes, le damos la vuelta con cuidado y dejamos que se acabe de cuajar por el otro lado, ir moviendo la sarten con movimientos de zig zag para evitar que se pegue. La tortilla tardara unos 15/20 minutos mas o menos en estar bien cuajada, dependiendo del grosor que le demos.
Ojo! no tener prisa porque sino tendrá sabor a harina cruda y no queremos eso.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *