Truita de patates

Aquesta és la combinació que faig servir jo per fer la truita de patates vegana. Queda molt suau i melosa i gairabé no es nota que està feta sense ou.
Prova i veuràs!
Amb aquestes quantitats surt una truita gran, 6/8 racions. Si la vols més petita, redueix les quantitats a la meitat.

Ingredients: 6 patates mitjanes, 3 cdas de Maizena, 4 cdas de farina de cigró, 1/2 tassa d’aigua mineral, 2 cdas.de nata de soja per cuinar, 1/4 cta de llevat en pols, un rajolí de vinagre de poma (això evita que li surti el gust a cigró de la farina) i sal negra de l’Himàlaia.
Opcions: Pots afegir també una ceba o canviar unes patates per carbassó, o fer-la amb les verdures que vulguis. L’important és la barreja que substitueix a l’ou.

Elaboració: Fregir les patates en abundant oli d’oliva a foc lent (important perquè quedin suaus). Escórrer. En un bol barregem les farines i el llevat en pols, posem l’aigua i el vinagre i barregem fins que no quedin grumolls, per últim afegim la nata i la sal al gust. Incorporem les patates i barregem. Posem el preparat en una paella untada amb una mica d’oli  i fem la nostra truita.

Consells: Mentre es va quallant la truita, anar movent la paella suaument en ziga zaga per evitar que s’enganxi la barreja. En donar-li la volta, untar la tapa amb una mica d’oli perquè llisqui bé.

Deixa refredar i ja pots gaudir d’una bona truita de patates sense ou.



Ingredientes:
6 patatas medianas, 3 cdas. de maizena, 4 cdas. de harina de garbanzo, 1/2 taza de agua mineral, 2 cdas. de nata de soja para cocinar, 1/4 cta. de levadura en polvo, un chorrito de vinagre de manzana (esto evita que le salga el gusto a garbanzo de la harina) y sal negra del himalaya.
Opciones: Puedes añadir también una cebolla o cambiar unas patatas por calabacín, o hacerla con las verduras que quieras. Lo importante es la mezcla que sustituye al huevo.

Elaboración: Freír las patatas en abundante aceite de oliva a fuego lento (importante para que queden guisaditas y suaves). Escurrir.
En un bol mezclamos las harinas y la levadura. Echamos el agua y el vinagre y mezclamos hasta que no queden grumos. Por ultimo añadimos la nata y la sal al gusto. Incorporamos las patatas y mezclamos.

Echamos el preparado en una sartén y hacemos nuestra tortilla.

Consejos: Mientras se va cuajando la tortilla, ir moviendo la sartén suavemente en zig zag para evitar que se pegue la mezcla. Al darle la vuelta, untar la tapa con un poco de aceite para que deslice bién.

Listo! A disfrutar de una rica tortilla de patatas sin huevo.

2 respuestas a «Truita de patates»

    1. Fes la barreja amb farina Yolanda i aigua. Si buscas per internet veuràs que hi ha gent que la fa amb aquesta farina.Jo utilitzo aquesta farina per a moltes coses però per a la truita no l’he fet servir mai i no puc dir-te com queda. és qüestió de provar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *