Flam de vainilla

A mi m’agrada adaptar les receptes el més semblants a la seva versió original, que siguin fàcils de fer i amb ingredients a l’abast de tots.
Aquí us deixo la meva recepta del flam de vainilla, apte per a vegans i per a intolerants a l’ou i la lactosa. Jo utilitzo la llet de soja, però ho podeu fer amb la llet de la vostra preferència.
La quantitat de sucre es pot augmentar si us agrada més dolç, també es pot substituir per sucre integral o l’edulzorant de la vostre conveniència.

Ingredients: 500 ml de llet de soja, 250 ml de nata de soja, 75 gms de sucre, 25 gms de Maizena, 1 cta d’agar en pols, 1 cta d’extracte de vainilla, 1 cta de ratlladura de cúrcuma, 1 pal de canyella.

Elaboració: Posar a bullir la llet (reservant uns 100 ml. per dissoldre la Maizena i l’agar) i la nata amb el pal de canyella i el sucre, quan bulli, apagar el foc, afegir la vainilla i la cúrcuma, tapar i deixar infusionar mínim mitja hora.
Passat el temps, colar la llet i tornar a escalfar, quan estigui ben calent, apartar del foc i afegir la llet que haurem reservat i en la qual haurem dissolt la Maizena i l’agar agar, tornar a posar el cassó al foc i sense deixar de remenar ho deixarem bullir un parell de minuts. Apartar i posar en motlles indivivuals o en un motlle gran, segons la nostra preferència. Podem posar sucre cremat als motlles o utilitzar caramel líquid.
Deixar refredar i guardar a la nevera fins que solidifiqui i ja tenim el nostre flam de vainilla vegà.


Ingredientes: 500 ml de leche de soja, 250 ml de nata de soja, 75 gms de azúcar, 25 gms de Maizena, 1 cta de agar agar en polvo, 1 cta de extracto de vainilla, 1 cta de ralladura de cúrcuma, 1 palo de canela.

Elaboración: Poner a hervir la leche (reservando unos 100 ml. para disolver la Maizena y el agar) y la nata con el palo de canela,  y el azúcar, cuando hierva, apagar el fuego, añadir la vainilla y la cúrcuma, tapar y dejar infusionar mínimo media hora. Pasado el tiempo, colar la leche y volver a calentar, cuando esté bien caliente, apartar del fuego y añadir la leche que habremos reservado y en la que habremos disuelto la Maizena y el agar agar, volver a poner el cazo en el fuego y sin dejar de remover lo dejaremos hervir un par de minutos. Apartar y poner en moldes indivivuales o en un molde grande, según nuestra preferencia. Podemos poner azúcar quemado en los moldes o utilizar caramelo líquido.
Dejar enfriar y guardar en la nevera hasta que solidifique y ya tenemos nuestro flan de vainilla vegano.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *