Heura a la catalana


Aquí tenim una recepta tradicional en la qual hem substituït el pollastre per heura, i el resultat és genial, de fet l’heura es pot utilitzar per fer les receptes de tota la vida en les què el ingredient principal és el pollastre, la seva textura i sabor estan molt aconseguits.

Quantitat per a dues racions.
Ingredients: 1 paquet de herua original, 1 ceba, 1 pastanaga, 2 tomàquets madurs ratllats, 6 prunes, un grapat de pinyons, 250 ml de brou vegetal, 125 ml de vi blanc, un raig de brandi, un full de llorer, 1 branca de farigola, uns brins de safrà, oli d’oliva, sal i pebre, condiment d’espècies (opcional).
* Les prunes les posarem amb el vi blanc perquè s’hidratin una mica, les tindrem mentre anem preparant tots els ingredients i fins al moment d’utilitzar el vi.
Per a la picada: 4 ametlles torrades, 4 avellanes torrades, 1 llesqueta de pa fregit, un trosset de xocolata negra,  1/2 tassa de brou.

Elaboració: Cobrir el fons d’una cassola amb oli d’oliva i salta una mica l’heura, apartar i reservar. Afegir a la cassola la ceba tallada ben menuda i anar rostint a foc mitjà / baix fins que quedi ben caramel·litzada, anar remenant de tant en tant i si veiem que queda molt seca, afegir una mica de brou, perquè es faci bé sense que es cremi. Quan ja la tinguem ben caramel·litzada, afegim un rajolí de brandi i quan s’evapori afegim el tomàquet ratllat, sal i una mica de sucre, el llorer i la farigola, donem unes voltes i posem les pastanagues tallades a rodanxes i el vi blanc, deixem evaporar l’alcohol una mica i hi afegim les prunes i el brou, deixem que es vagi guisant a foc mitjà uns 15 minuts i afegim els brins de safrà i l’heura.
Mentre es va fent el guisat, preparem la picada, piquem al morter o bé triturem amb la batedora, els ingredients de la picada afegint 1/2 tassa de brou i reservem. Cinc minuts abans d’apagar el foc, és el moment d’incorporar els pinyons i la picada a la cassola i de rectificar de sal si cal.
Deixem fer una mica mes de xup xup, apaguem el foc i que reposi unes hores abans de servir.


Cantidad para dos raciones.
Ingredientes: 1 paquet de herua original, 1 cebolla, 1 zanahoria, 2 tomates maduros rallados, 6 ciruelas, un puñado de piñones, 250 ml de caldo vegetal, 125 ml de vino blanco, un chorro de brandy, una hoja de laurel, una branca de tomillo, unas hebras de azafrán, aceite de oliva, sal y pimienta, sazonador de especies (opcional).
* Las ciruelas las pondremos con el vino blanco para que se hidraten un poco, las tendremos mientras vamos preparando todos los ingredientes y hasta el momento de utilizar el vino.
Para la picada: 4 almendras tostada, 4 avellanas tostada, 1 rebanadita de pan frito, una trocito de chocolate negro,  1/2 taza de caldo.

Elaboración: Cubrir el fondo de una cazuela con aceitede oliva y saltear un poco la heura, apartar y reservar. Añadir la cebolla cortada bien menudita y ir pochando a fuego medio/ bajo hasta que quede bien caramelizada, ir removiendo de vez en cuando y si vemos que queda muy seca, añadir un poco de caldo, para que se haga bien sin que se queme, cuando ya la tengamos bien caramelizada, añadimos un chorrito de brandy y cuando evapore añadimos el tomate rallado, sal y un poco de azúcar, damos unas vueltas y ponemos las zanahorias cortadas en rodajas y el vino blanco, dejamos evaporar el alcohol y añadimos el caldo y las ciruelas y dejamos que se vaya guisando a fuego medio unos 15 minutos y añadimos las hebras de azafrán y la heura.
Mientras se va haciendo el guisado, preparamos la picada, machacamos en el mortero o bien trituramos con la batidora, los ingredientes de la picada añadiendo media taza de caldo y reservamos. Cinco minutos antes de apagar el fuego, es el momento de incorporar la picada a la cazuela y de rectificar de sal si conviene.
Dejamos hacer un poco mas de chup chup, apagamos el fuego y que reposar unas horas antes de servir.

2 respuestas a «Heura a la catalana»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *