Pa de pessic sense sucre

Aquest és un Pa de pessic molt fàcil de preparar i amb un resultat excel·lent, ideal  per als que no poden prendre sucre o volen rebaixar-ne el consum.
Amb la quantitat que indico de dàtils queda bé de dolçor pel meu gust, però si us agraden les coses molt dolces, podeu augmentar la quantitat de dàtils.

*Jo he utilitzat dàtils Medjool que per les seves característiques és el més utilitzat al món de la rebosteria i el que li dóna millor dolçor.

Ingredients: 1 1/2 tasses de llet de soja, 1/2 tassa d’oli de gira-sol, 1 cda de vinagre de poma, 225 gms de farina de blat, 25 gms d’ametlla mòlta, 125 gms de dàtils desossats, 1 cta de llevat en pols, 1/2 cta de bicarbonat.

Elaboració: Escalfar mitja tassa de llet i afegir els dàtils perquè s’hidratin bé, deixar més o menys temps en funció de la classe de dàtil que fem servir. Quan tinguem els dàtils ben hidratats els triturarem bé juntament amb la llet amb què els hem posat a hidratar fins aconseguir una crema. Poseu la resta de la llet en un bol i afegiu-hi el vinagre, deixeu-ho uns minuts perquè qualli una mica la llet, afegiu-hi l’oli i la crema de dàtil al bol i bateu-ho amb les barilles, quan estigui tot ben integrat afegiu-hi l’ametlla en pols i la farina tamisada juntament amb el llevat i el bicarbonat, ho farem en dues vegades perquè es barregi millor.
Preescalfar el forn a 180º Posar la massa en un motlle i enfornar  uns 40/45 minuts més o menys.
Deixeu-ho refredar i desemmotlleu.
A l’hora de servir, hi podem posar una mica de cacau en pols per sobre.


Este es un Bizcocho muy fácil de preparar y con un resultado excelente. Para los que no pueden tomar azúcar o quieren rebajar su consumo.
Con la cantidad que indico de dátiles queda bien de dulzor para mi gusto, pero si os gustan las cosas muy dulces, podéis aumentar la cantidad de dátiles.

Ingredientes: 1 1/2 tazas de leche de soja, 1/2 taza de aceite de girasol,1 cda de vinagre de manzana, 225 gms de farina de blat, 25 gms de almendra molida, 125 gms de dátiles deshuesados, 1 cta de levadura en polvo, 1/2 cta de bicarbonato.

Elaboración: Calentar media taza de leche y añadir los dátiles para que se hidraten bien, dejar mas o menos tiempo en función de la clase de dátil que usemos. Cuando tengamos los dátiles bien hidratados los trituraremos bien junto con la leche con la que los hemos puesto a hidratar hasta conseguir una crema. Poner el resto de la leche en un bol y añadir el vinagre, dejar unos minutos para que cuaje un poco la leche, añadir el aceite y la crema de dátil al bol y batir con las barillas, cuando esté todo bien integrado añadimos la almendra en polvo y la harina tamizada junto con la levadura y el bicarbonato, lo haremos en dos veces para que se mezcla mejor.
Precalentar el horno a 180º Poner la masa en un molde y hornear mas o menos unos 40/45 minutos.
Dejar enfriar y desmoldar.
A la hora de servir, podemos poner un poco de cacao en polvo por encima.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *