Per als que no poden consumir gluten, també poden gaudir d’una bona pizza i molt saludable amb una base de polenta.
Ingredients: per a una pizza individual utilitzarem 75 gms de polenta, 200 ml d’aigua o brou vegetal per a la base, salsa de tomàquet, orenga, mozzarella i els ingredients a l’gust que vulguem utilitzar per a la nostra pizza, la de la foto està feta amb substitut de tonyina , carxofes i olives.
Elaboració: Bullir la polenta en el brou vegetal o amb aigua i una mica de sal, el temps de cocció dependrà de la classe de polenta, si és instantània o no, mirar les indicacions del producte. Un cop tinguem feta la polenta, formarem la basse de la pizza donant-li el gruix que vulguem, jo he fet dues petites donant forma amb un cèrcol d’emplatar.
Escalfar el forn a 190º i una vegada donada la forma, la ficarem al forn uns 15 minuts, la deixem refredar una mica i ja la tenim a punt per afegir els ingredients, en aquest cas porta una capa de tomàquet, mozzarella vegana, orenga, tempe tipus tonyina en oli, carxofes i olives negres. Un cop haguem afegit els nostres ingredients, tornem a enfornar uns 10 minuts mes o menys i ja la podem servir i gaudir d’una pizza vegana i sense gluten.
Para los que no pueden consumir gluten también pueden disfrutar de una buena pizza y muy saludable, con una base de polenta.
Ingredientes: para una pizza individual utilizaremos 75 gms de polenta, 200 ml de agua o caldo vegetal para la base, salsa de tomate, orégano, mozzarella y los ingredientes al gusto que queramos utilizar para nuestra pizza, la de la foto está hecha con sustituto de atún, alcachofas y aceitunas.
Elaboración: Hervir la polenta en el caldo vegetal o con agua y un poco de sal, el tiempo de cocción dependerá de la clase de polenta, si es instantánea o no, mirar las indicaciones del producto. Una vez tengamos hecha la polenta, formaremos la basse de la pizza, yo he hecho dos pequeñas dándole la forma con un aro de emplatar.
Calentar el horno a 190º y una vez dada la forma, la meteremos en el horno unos 15 minutos, la dejamos enfriar un poco y ya la tenemos lista para añadir los ingredientes, en este caso lleva una capa de tomate, mozzarella vegana, orégano, tempe tipo atún en aceite, alcachofas y aceitunas negras. Una vez hayamos añadido nuestros ingredientes, volvemos a hornear unos 10 minutos mas o menos. y ya la podemos servir y disfrutar de una pizza vegana y sin gluten.

Aquí tenim la típica recepta italiana de les albergínies a la parmesana, una autentica delícia i com no podia ser d’altre manera, en versió vegana.
Elaboració: Tallem les albergínies al llarg amb un gruix de mig centímetre aproximadament. Les deixem en un colador empolvorades amb sal durant 20 minuts perquè deixin anar líquid i no amarguin. Després s’assequen amb paper de cuina. Fem les albergínies a la planxa amb una mica d’oli fins que estiguin daurades i les posem a escórrer sobre paper de cuina.
Despres devaries proves, aquesta és la millor mozzarella vegana que he aconseguir per al meu gust. Té un gust molt aconseguit i fon bé en calent. Al no portar conservants, és preferible gastar-la en un termini de 5 o 6 dies.
Aquí tenim un formatge suau d’anacards molt fàcil de fer i amb un resultat excel
Feia temps que volia compartir aquesta recepta. Amb aquestes quantitats, us sortirà un bon cremat per a dues persones, que podreu degustar mentre escolteu unes habaneres a la fresca d’una nit d’estiu, com si estiguéssiu a la mateixa Calella de Palafrugell.
Aquests crackers casolans us encantaran. De vegades no se’ns passa pel cap que el més comú i quotidià ho puguem fer d’una manera senzilla a casa sense cap dificultat.
Ingredients: 1 iogurt de soja, 1 mesura de llet de soja, 1 mesura d’oli de gira-sol, 2 mides de sucre, 3 mides de farina, 2 cdas de Maizena, 1 cda de vinagre de poma, 1 cta de llevat en pols, 1 cta de bicarbonat, 1 cta de vainilla, i la ratlladura d’una llimona.
M’agrada preparar el seitan i donar-li sabors i textures diferents per poder elaborar les receptes de tota la vida en versió vegana.


Aquests són els típics bunyols de València, tal com els feien abans, son deliciosos. En algunes receptes, inclouen ous, però la recepta tradicional no porta ni ous ni llet, amb la qual cosa són ben vegans.
, i ja tindrem la massa a punt per fer els bunyols.