Albergínies a la parmesana

Aquí tenim la típica recepta italiana de les albergínies a la parmesana, una autentica delícia i com no podia ser d’altre manera, en versió vegana.
En aquesta recepta no posaré quantitats perque tot dependrà de les racions que vulguem fer i de la mida de les albergínies.

Ingredients: Albergínies, salsa de tomàquet, mozzarella, parmesà vegà, alfàbrega, orenga, sal, pebre y margarina.
*Podeu fer servir el formatge que vulgueu, jo la faig amb la meva mozzarella, aquí teniu la recepta.
Per al substitut de parmesà utilitzo: Llevat nutricional i ametlla en pols a parts iguals i li afegeixo una mica de sal rosa de l’Himàlaia.

Elaboració:
Tallem les albergínies al llarg amb un gruix de mig centímetre aproximadament. Les deixem en un colador empolvorades amb sal durant 20 minuts perquè deixin anar líquid i no amarguin. Després s’assequen amb paper de cuina. Fem les albergínies a la planxa amb una mica d’oli fins que estiguin daurades i les posem a escórrer sobre paper de cuina.
En una bandeja de forn posem un fons de salsa de tomàquet, a sobre col·loquem ordenadament una capa de  d’albergínia i cobrim amb el nostre parmesà  i després amb la mozzarella, podem afegir en aquest moment alfàbrega i orenga al gust. Anem fent capes d’albergínia, tomàquet, parmesà i mozzarela fins a acabar amb una capa d’albergínia. Cobrim l’última capa amb el nostre parmesà i posem a sobre uns trossets de margarina. Posem la bandeja al forn escalfat dalt i baix a 180º  fins que veiem la superfície daurada al nostre gust.


En esta receta no pondré cantidades porque todo dependerá de las raciones que queramos hacer y del tamaño de las berenjenas.

Ingredientes: Berenjenas, salsa de tomate, mozzarela, parmesano vegano, albahaca, orégano, sal pimienta y margarina.
Podéis utilizar el queso que queráis, yo la hago con mi mozzarella, aquí tenéis la receta. Para el sustituto de parmesano utilizo: Levadura nutricional y almendra en polvo a partes iguales y le añado un poco de sal rosa del Himalaya.

Elaboración: Cortamos las berenjenas a lo largo con un grueso de medio centimetro aproximadamente. Las dejamos en un colador espolvoreadas con sal durante 20 min para que suelten líquido y no amarguen. Después se secan con papel de cocina. Hacemos las berengenas a la plancha con un poco de aceite hasta que estén doradas y las ponemos a escurrir sobre papel de cocina. En una fuente de horno ponemos un fondo de salsa de tomate, encima colocamos ordenadamente una capa de rebanadas de berenjena y cubrimos con nuestro parmesano y luego con la mozzarella. Podemos añadir en este momento albahaca y orégano al gusto. Vamos haciendo capas de berenjena, tomáte, parmesano y mozzarela hasta terminar con una capa de berenjena. Cubrimos la última capa con nuestro parmesano y ponemos encima unos trocitos de margarina. Introducimos la bandeja en el horno precalentado a 180º  hasta que veamos la superficie dorada a nuestro gusto.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *