Tofu amb samfaina gratinat

Una manera deliciosa i molt a l’estil català de presentar el tofu es amb una bona samfaina i gratinat amb allioli.

Ingredients: Samfaina, tofu, allioli o veganesa, suc de llimona, pols d’algues, pebre i sal.
Per al gratinat: Ametlla en pols, llevat nutricional i pa ratllat a parts iguals i una mica de sal rosa.

Elaboració: Preparem una samfaina i una veganesa segons les receptes indicades. Tallem el tofu a làmines una mica gruixudes i li afegim llimona, pols d’algues, sal i pebre i ho deixem macerar mínim mitja hora. Passat el temps, fem el tofu a la planxa i reservem.
 Per preparar-lo de forma individual, utilitzarem cassoletes de fang petites i si no, farem servir la safata del forn. Posem la samfaina cobrint el fons, a sobre posem el tofu que hem fet a la planxa, cobrim amb la veganesa i empolvorem per sobre amb la barreja que hem preparat per al gratinat. Encenem el grill del forn i gratinem.


Ingredientes: Samfaina, tofu, allioli o veganesa, zumo de limón, polvo de algas, pimienta y sal.
Para el gratinado: Almendra en polvo, levadura nutricional y pan rallado a partes iguales y una pizca de sal rosa.

Elaboración: Preparamos una samfaina y una veganesa según las recetas indicadas. Cortamos el tofu en láminas un poco gruesas y le añadimos limón, polvo de algas, sal y pimienta y lo dejamos macerar mínimo media hora. Pasado el tiempo, hacemos el tofu a la plancha y reservamos. Para prepararlo de forma individual, utilizaremos cazuelitas de barro pequeñas y si no, utilizaremos la bandeja del horno. Disponemos la samfaina cubriendo el fondo, encima colocamos el tofu que hemos hecho a la plancha, cubrimos con la veganesa y espolvoreamos por encima con la mezcla que hemos preparado para el gratinado. Encendemos el grill del horno y gratinamos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *