Samfaina

Ingredients: 1 pebrot vermell, 1 pebrot verd, 1 albergínia, 1 carbassó, 1 ceba, 4 o 6 (segons mida) tomàquets madurs o una llauna de tomàquet triturat, oli d’oliva, una fulla de llorer, sal i pebre.

Elaboració: Tallem la ceba en juliana, els pebrots, albergínia i carbassó a dauets i ratllem els tomàquets. Cobrim el fons d’una cassola o paella amb oli d’oliva i posema  foc, quan comenci a escalfar-se, introduïm la ceba, ofeguem una mica i afegim els pebrots, deixem fer uns minuts i afegim l’albergínia i el carbassó. Anem remenant de tant en tant perquè es vagin fent les verdures. Quan estiguin a mig fer, afegim  el tomàquet. Remenar, afegir la fulla de llorer, sal, pebre i una cte de sucre per reduir l’acidesa de la tomata. Coure 20 mts. més o menys a foc mitjà. Pots guardar-la en un taper a la nevera i utilitzar-la com a acompanyament de seitan, tofu, etc … o menjar-lo sol. També es pot congelar.


Ingredientes: 1 pimiento rojo, 1 pimiento verde , 1 berenjena, 1 calabacín, 1 cebolla, 4 o 6 (según tamaño) tomates maduros  o una lata de tomate triturado, aceite de oliva, una hoja de laurel, sal y pimienta.

Elaboración: Cortamos la cebolla en juliana, los pimientos, berenjena y calabacín en daditos y rallamos los tomates.
Cubrimos el fondo de  una cazuela o sartén con aceite de oliva y llevamos al fuego, cuando empiece a calentarse introducimos la cebolla, rehogamos un poco y añadimos los pimientos, dejamos hacer unos minutos y añadimos  la berenjena y el calabacín. Vamos removiendo de vez en cuando para que se vayan haciendo las verduras.  Cuando empiecen a ablandar echamos  el tomate. Remover, agregar la hoja de laurel, sal, pimienta y una cta de azúcar para reducir la acidez del tomate. Cocer 20 mts. más o menos a fuego medio.

Puedes guardarla en un taper en la nevera y  utilizarla como acompañamiento del seitán, tofu, etc…o comerla sola. También se puede congelar.

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