Rotllo de patata

Aquesta és una recepta que serveix per a qualsevol ocasió, tant es pot preparar a l’hivern com a l’estiu i es pot deixar feta amb antelació.
A l’hivern podriem servir-la amb una salsa de tomàquet calenta i a l’estiu amb una veganesa, podem untar el rotllo amb les salses i decorar o servir les salses a part.

Ingredients: 4 patates, 2 pastanagues, 75 g de soja texturitzada fina, 1 pebrot verd, 1/2 pebrot vermell, 1 ceba, 4 cdas de tomàquet triturat, un grapat d’olives sense os, 1 cta de pebre vermell dolç, oli d’oliva, sal i pebre.

Elaboració: Coure les patates i les pastanagues, passar-les pel passapurés i deixar refredar. Hidratar la soja texturitzada amb l’aigua de cocció. Tallar la ceba i els pebrots a trossets petits. En una paella amb una mica d’oli d’oliva, posar a ofegar la ceba, quan estigui transparent, afegir els pebrots i ofegar-ho tot junt. Apartar la paella de foc i afegir una cdta. de pebre vermell, posar de nou la paella al foc i afegir el tomàquet triturat. Salpebrar a gust i deixar fer tot junt fins que el tomàquet hagi deixat anar la seva aigua. Escórrer la soja i afegir a la paella, barrejar bé per integrar tot el conjunt, deixar fer uns minuts mes i apartar. Deixar refredar també. Quan el farcit hagi refredat, afegir les olives tallades a trossos i barrejar.

Muntatge: Estendre sobre el marbre un tros de paper film i col·locara sobre el puré, estendre bé fins a formar un quadrat. Estendre el farciment i enrotllar amb cura ajudant-nos amb el paper film. Embolicar-lo en el mateix film i ficar-lo a la nevera perquè refredi i compacti.
Servir acompanyat de la salsa escollida i d’una amanida.


esta es una receta que sirve para cualquier ocasión, tanto se puede preparar en invierno como en verano y se puede dejar hecha con antelación.
En invierno podriamos servirla con una salsa de tomate caliente y en verano con una veganesa, pudiendo untar el rollo con las salsas y decorar o servirlas a parte.

Ingredientes: 4 patatas, 2 zanahorias, 75 g de soja texturizada fina, 1 pimiento verde, 1/2 pimiento rojo, 1 cebolla, 4 cdas de tomate triturado, un puñado de aceitunas sin hueso, 1 cta de pimentón dulce , aceite de oliva, sal y pimienta.

Elaboración: Cocer las patatas y las zanahorias, pasarlas por el pasapurés y dejar enfriar. Hidratar la soja texturizada con el agua de cocción.
Cortar la cebolla y los pimientos en trocitos pequeños. En una sartén con un poco de aceite de oliva, poner a rehogar la cebolla, cuando esté transparente, añadir los pimientos y rehogar todo junto. Apartar la sartén del fuego y añadir una cdta. de pimentón, poner de nuevo la sartén en el fuego y añadir el tomate triturado. Salpimentar al gusto y dejar hacer todo junto hasta que el tomate haya soltado su agua. Escurrir la soja y añadir a la sartén, mezclar bien para integrar todo el conjunto, dejar hacer unos minutos más y apartar. Dejar enfriar también. Cuando el relleno haya enfriado, añadir las aceitunas cortadas en trozos y mezclar.

Montaje: Extender sobre el mármol un trozo de papel film y colocar en el él el puré, extender bien hasta formar un cuadrado. Extender el relleno y enrollar con cuidado ayudándonos con el papel film. Envolverlo en el mismo film y meterlo en la nevera para que enfríe y compacte.
Servir acompañado de la salsa escogida y de una ensalada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *