Seitan a la Hawaiana

Aquesta recepta la dedico al meu marit que des que ens vam conèixer, sempre deia que un dia em cuinaria un bon plat per sorprendre. Va buscar en un llibre de receptes i va trobar un pollastre a la hawaiana que li va agradar i almenys un cop al mes em deia,  un dia et faré el pollastre a la hawaiana i ja veuràs, però aquell dia mai va arribar, després em vaig fer vegana i ja no va poder ser, així que en record del que no va ser, he veganitzat la recepta i he fet, per descomptat jo, un seitan a la hawaiana.

Ingredients: 1 peça de seitan 250 g, 4 rodanxes de pinya en almívar, 4 trossos de préssec en almívar, 1 plàtan no molt madur, 2 guindes, ametlles laminades, oli d’oliva, 2 cdas de margarina, coco ratllat (opcional) 1 copa de brandi.

Elaboració: Per a aquesta recepta, utilitzo un seitan casolà i li dono una forma no tan rodona. Enfarinar la peça de seitan amb farina integral i daurar-lo a la paella amb oli d’oliva. Quan estigui  ben daurat pels dos costats i tirem una copa de brandi i deixem que s’evapori l’alcohol.  Apartar i reservar.
Tallar el plàtan a rodanxes i untar amb unes gotes de llimona perquè no s’oxidi. Escalfar en una paella dues cullerades soperes de margarina i una d’oli. Daurar el plàtan amb cura i reservar. Trossejar la pinya i el préssec i saltar en el mateix oli. Finalment torrarem les ametlles laminades.
Posem el seitan en una safata, amb el suc de la paella, afegim les fruites al voltant, les ametlles per sobre i decorem amb unes guindes i unes flors de cibulet.
Opcionalment es pot posar també una mica de coco ratllat per sobre.
Servir tallat en rodanxes i acompanyat de les fruites.


Ingredientes: 1 pieza de seitan 250 g, 4 rodajas de piña en almíbar, 4 trozos de melocotón en almíbar, 1 plátano no muy maduro, 2 guindas, almendras laminadas, aceite de oliva, 2 cdas de margarina, coco rallado (opcional) 1 copa de brandy.

Elaboración: Para esta receta, utilizo un seitán casero y le doy una forma no tan redonda. Enharinar la pieza de seitán con harina integral y dorarlo en la sartén con aceite de oliva. Cuando esté bien dorado por los dos lados echar una copa de brandy, y dejar que evapore el alcohol.  Apartar y reservar. Cortar el plátano en rodajas y echar unas gotas de limón para que no se oxide. Calentar en una sartén dos cucharadas soperas de margarina y una de aceite. Dorar el plátano con cuidado y reservar. Trocear la piña y el melocotón y saltearlos en el mismo aceite. Por último tostaremos las almendras laminadas.
Disponer el seitán en una bandeja con el jugo de la sartén, rodear con las frutas, echar las almendras por encima y decorar con unas guindas y unas flores de cebollino.
Opcionalmente se puede espolvorear un poco de coco rallado.
Servir cortado en lonchas y acompañado de las frutas.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *