Cruixents d’arròs

Aquests cruixents d’arròs són genials per guarnir algun plat o per prendre-ho com a aperitiu i són sense gluten. Els podem fer de diferents colors i sabors jugant amb les espècies. També podem aprofitar algun arròs que ens hagi quedat d’alguna menjar. Són molt fàcils de fer i el resultat és espectacular. El millor arròs per fer aquests cruixents és el que fem servir per fer risotto. Si fem bullir l’arròs amb safrà, quedaran uns cruixents d’un bonic color groc, si quan l’arròs estigui bullit barregem una mica de puré de remolatxa agafaran un to vermellós.

Ingredientes: 1 taza d’arròs per tres d’aigua, sal i espècies al gust.

Elaboració: Coure l’arròs amb l’aigua i una mica de sal, anem remenant sovint deixi anar el midó fins que es consumeixi l’aigua i l’arròs quedi glutinós. Escórrer i deixar refredar.
Un cop fred l’arròs, afegir les espècies triades i ho estenem sobre paper vegetal, posem un tros de paper film sobre i aixafem amb compte amb el corró, deixant-ben estès.
Encenem el forn a 90º amb l’opció ventilador si la tenim i deixem assecar, trigarà més o menys un parell d’hores a assecar-se bé. També podeu deixar assecar a temperatura ambient, d’un dia per l’altre estarà sec.
Un cop sec l’arròs, tallem trossos amb les mans i anem fregint  en abundant oli de gira-sol. L’arròs s’inflarà.
Deixar escórrer sobre paper de cuina i voilà.


Estos crujientes de arroz son geniales para adornar algún plato opara tomarlo como aperitivo i son sin gluten. Los podemos hacer de diferentes colores y sabores jugando con las especias. También podemos aprovechar algún arroz que nos haya quedado de alguna comida. Son muy fáciles de hacer y el resultado es espectacular. El mejor arroz para hacer estos crujientes es el que utilizamos para hacer risotto.
Si hervimos el arroz con azafrán, quedarán unos crujientes de un bonito color amarillo, si cuando el arroz esté hervido mezclamos un poco de puré de remolacha cogerán un tono rojizo.

Ingredientes: 1 taza de arroz por tres de agua, sal y especias al gusto.

Elaboración: Cocer el arroz con el agua y un poco de sal, dejando que consuma el agua y el arroz quede glutinoso. Escurrir y dejar enfriar.
Una vez frío el arroz, añadirle las especias elegidas y lo extendemos sobre papel vegetal, ponemos un trozo de papel film encima y aplastamos con cuidado con el rodillo, dejandolo bien extendido.
Encendemos el horno a 90º con la opción ventilador si la tenemos y dejamos secar,
tardará mas o menos un par de horas en secarse bien. También podeís dejar secarlo a temperatura ambiente, de un dia para otro estará seco.
Una vez seco el arroz, cortamos trozos con las manos y vamos friendo  en abundante aceite de girasol. El arroz se hinchará.
Dejar escurrir sobre papel de cocina y voilà.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *