Torrons variats

Aquí deixo algunes receptes de diversos torrons per si us els voleu fer a casa. Són fàcils de preparar, el que té una mica més de dificultat i feina és potser el de Xixona, la resta es fan fàcil i ràpid.

*No necessites motlles especials  per al torró, pots utilitzar qualsevol motlle que tinguis o bè amb un envàs d’un bric de llet en pots fer un per preparar els teus torrons,  simplement talla’l per la meitat al llarg i renta’l. Per posar la barreja del torró, folreu-lo amb paper vegetal o film per poder desemmotllar amb facilitat i poder-lo reutilitzar per a una altra preparació.

*Òbviament perquè el torró sigui de primera, has d’utilitzar ingredients de qualitat. El tipus d’ametlla que utilitzarem serà la Marcona que és la de més qualitat degut al gran contingut en oli i a la seva textura suau.

*Aclareixo que els torrons de fabricació industrial i els d’elaboració casolana no duren el mateix, evidentment, els torrons comercials tenen conservants que els fan durar més temps. Convé doncs en el cas dels torrons casolans fer-los pocs dies abans de Nadal.

Coco i xocolata.-
Ingredients: 
100 gms. de coco ratllat, 100 gms d’ametlla en pols, 100 gms de sucre glas, 10 ml de Rom, 30 ml d’aquafaba i xocolata negra per a la cobertura.
Elaboració: Barrejar al processador d’aliments tots els ingredients, amassar una mica fins a formar una massa i posar en un motlle pressionant bé i col·locant un pes a sobre. Deixeu-ho reposar a la nevera 24 h. abans de desemmotllar.
Un cop desemmotllat, banyar amb xocolata fosa i escampar una mica de coco ratllat per sobre i tornar a ficar a la nevera fins que endureixi la xocolata.


Nata i nous.-
Ingredients:
150 gms d’ametlla en pols, 100 gms de sucre, 75 ml nata vegetal, 35 gms de nous.
Elaboració:
Poseu l’ametlla i les nous trossejades en un bol, feu bullir la nata, afegiu-hi el sucre, deixeu que es dilueixi a foc suau i aboqueu-ho sobre l’ametlla i les nou i mescleu-ho fins que quedi una massa homogènia. Posar en un motlle amb pes a sobre i guardar a la nevera 24 hores abans de desemmotllar.


Moniato i ametlles (Sense sucre).-
Ingredients:
250 gms d’ametlla en pols, 150 gms, de moniato rostit al forn, 1 cda de xirope d’atzavara, 1/4 cta de canyella en pols, ratlladura de pell d’una llimona.
Elaboració:
Rostir el moniato al forn i triturar juntament amb les ametlles, el xirope i la canyella.
Posar en un motlle, amb pes a sobre  i guardar a la nevera 24 hores. Desemmotlleu i empolvoreu amb canyella per sobre (opcional).
*Aquest torró, en no portar sucre que actua de conservant, convé guardar-lo a la nevera i és de curta durada.


Trufa.-
Ingredients:
170 gms de xocolata Nestle postres, 75 ml nata vegetal, 25 gms de sucre glaç (una mica més si us agrada molt dolça) 25 gms margarina, 30 ml de Cointreau o Wisky o el licor de la vostra preferència, jo utilitzo Cointreau.
Elaboració:
Fondre la xocolata per a la cobertura (podeu fer-ho al bany maria o al microones amb molt de compte), cobrir el fons del motlle amb la xocolata i posar a la nevera perquè se solidifiqui mentre seguim amb el torró.
Escalfar la nata, el sucre i la margarina, quan comenci a bullir, apartar del foc i afegir la xocolata trossejada, remenar bé fins que es fongui. Afegiu-hi el licor escollit i barregeu-ho. Deixar refredar una mica, treure el motlle de la nevera i afegir la barreja, tapar amb paper film i tornar a col·locar a la nevera 24 hores més abans de desemmotllar.


Xixona.-
Ingredients:
225 gms d’ametlla torrada, 125 ml de xirope d’atzavara, 60 gms de sucre glas, 25 ml d’aquafaba. Ratlladura de llimona y canyella en pols (opcional).
Elaboració:
Torrar les ametlles, pot ser al forn o en una paella. Moldre les ametlles segons la textura que vulguem donar al torró, pot ser ben fines o menys fines, podem deixar-ne algunes a part i triturar-les una mica més irregulars si ens agrada trobar-nos algun tros més gran entremig. Reservar.
Escalfar el xirope d’atzavara, quan comenci a bullir afegir el sucre i cuinar a foc lent uns minuts fins que es barregi i fongui el sucre. Apartar del foc i afegir la ratlladura de llimona i la canyella si la voleu utilitzar.
Muntar l’aquafaba a punt de neu (tarda una mica més a muntar que les clares d’ou, però es munta igual). Afegiu l’aquafaba muntada  a poc a poc a la barreja amb moviments envoltants fins a integrar. Quan estigui integrada afegir l’ametlla mòlta a poc a poc barrejant bé fins a obtenir una massa homogènia.
Folrar un motlle amb paper vegetal, afegir la barreja, tapar també amb paper vegetal, col·locar un pes a sobre i guardar a la nevera minim 24 hores abans de desemmotllar.
*Depenent de com hàgim mòlt les ametlles, pot deixar anar més o menys oli, és aconsellable posar també un tovalló de paper a sota i un altre damunt del paper vegetal, per si sua molt.
*Aconsello guardar aquest torró a la nevera i treure’l i tallar-lo una estona abans de servir.


Xocolata i arròs inflat.-
Ingredientes:
200 gms. de chocolate negre 70%, 75 gms de arròs inflat, 50 gms de margarina, 1 cta de tarongina (opcional).
Elaboració:
Fondre la xocolata, afegir la margarina i l’aigua de tarongina i moure bé perquè s’integri, quan la xocolata estigui ben desfeta afegir l’arròs inflat, barrejar bé i aboquem en un motlle. Fiquem a la nevera fins que endureixi la xocolata.


Xocolata i festucs.-
En aquest torró podem canviar els festucs per avellanes o el fruit sec que vulguem o una barreja de varis.
Ingredients:
175 gms de xocolata negre, 50 ml de nata, 20 gms de margarina, 50 gms de festucs torrats, un raig de Cointreau (opcional).
Elaboració: Fondre la xocolata, afegir la margarina i la nata i el licor si l’utilitzem i barrejar, finalment, afegim els fruits secs seleccionats i ho remenem tot perquè s’integri.
Abocar en un motlle i guardar a la nevera fins que endureixi la xocolata.


Estos turrones son faciles de preparar, el que tiene un poco más de dificultad y trabajo es quizás el de Jijona, el resto se hacen fácil y rápido.

*Si no tienes moldes para el turrón, puedes utilizar cualquier molde que tengas o bien con un envase de un brick de leche puedes hacer uno para preparar tus turrones. Simplemente córtalo por la mitad a lo largo y lávalo. Para poner la mezcla del turrón, forralo con papel vegetal o film para poder desmoldar con facilidad y poder reutilizarlo para otra preparación.

*Obviamente para que el turrón sea de primera debes utilizar ingredientes de calidad. El tipo de almendra que utilizaremos será la Marcona que es la de mayor calidad debido al gran contenido en aceite y su textura suave.

*Aclaro que los turrones de fabricación industrial y los de elaboración casera no duran lo mismo, evidentemente, los turrones comerciales tienen conservantes que los hacen durar más tiempo. Conviene pues en el caso de los turrones caseros hacerlos pocos dias antes de Navidad. 

Coco y chocolate.-
Ingredientes:
100 gms. de coco rallado, 100 gms de almendra en polvo, 100 gms de azúcar glas, 10 ml de Ron, 30 ml de aquafaba i chocolate negro para la cobertura.
Elaboración:
Mezclar en el procesador de alimentos todos los ingredientes, amasar un poco hasta formar una masa y poner en un molde presionando bien y colocando un peso encima. Dejarlo reposar en la nevera 24 h. antes de desmoldar.
Una vez desmoldado, bañar con chocolate fundido y espolvorear un poco de coco rallado por encima y volver a meter en la nevera hasta que endurezca el chocolate.


Nata y nueces.-
Ingredientes:
150 gms de almendra en polvo, 100 gms de azúcar, 75 ml nata vegetal, 35 gms de nueces.
Elaboración:
Poner la almendra y las nueces troceadas en un bol, hervir la nata, añadir el azúcar, dejar que se diluya a fuego suave y verter sobre la almendra y nueces y mezclar hasta que quede una masa homogenea. Poner en un molde con peso encima y guardar en la nevera 24 horas antes de desmoldar.


Boniato y almendras (sin azúcar).-
Ingredientes: 250 gms de almendra en polvo, 150 gms de moniato asado al horno, 1 cda de xirope de agave, ralladura piel de un limón, 1 cta. de canela en polvo.
Elaboración: Asar el moniato en el horno y triturar junto con las almendras, el xirope y la canela.
Poner en un molde y guardar en la nevera 24 horas. Desmoldar y espolvorear con canela por encima (opcional).
*Este turrón, al no llevar azúcar que actúa de conservante, conviene guardarlo en la nevera y es de corta duración.


Trufa.-
Ingredientes:
170 gms de chocolate negro 70%, 75 ml nata vegetal, 25 gms de azúcar glas (un poco más si os gusta muy dulce) 25 gms margarina, 30 ml de Cointreau o Wisky o el licor de vuestra preferencia, yo utilizo Cointreau, y 75 gms más de chocolate para la cobertura.
Elaboración:
Fundir el chocolate para la cobertura (podeis hacerlo al baño maria o al microondas con mucho cuidado), cubrir el fondo del molde con el chocolate y poner en la nevera para que se solidifique mientreas seguimos con el turrón.
Calentar la nata, el azúcar y la margarina, cuando empiece a hervir, apartar del fuego y añadir el chocolate troceado, remover bien hasta que se derrita. Añadir el licor escogido i mezclar. Dejar enfriar un poco, sacar el molde de la nevera i añadir la mezcla, tapar con papel film y volver a colocar en la nevera 24 horas más antes de desmoldar.


Jijona.-
Ingredientes:
225 gms de almendra tostada, 125 ml de xirope de agave, 60 gms de azúcar glas, 25 ml de aquafaba. Ralladura de limón y canela en polvo (opcional).
Elaboración:
Tostar las almendras, puede ser en el horno o en una sartén. Moler las almendras según la textura que queramos darle al turrón, puede ser bien finas o menos finas, podemos dejar algunas aparte y triturarlas un poco más irregulares si nos gusta encontrarnos algún trozo mas grande entremedio. Reservar.
Calentar el xirope de agave, cuando empieze a hervir añadir el azúcar y cocinar a fuego lento unos minutos hasta que se mezcle y derrita el azúcar. Apartar del fuego y añadir la ralladura de limón y la canela si la quereis usar.
Montar la aquafaba a punto de nieve (tarda un poco más en montar que las claras de huevo, pero se monta igual). Añadir la aquafaba montada poco a poco con movimientos envolventes hasta integrar. Cuando esté integrada añadir la almendra molida poco a poco mezclando bien hasta obtener una masa homogenea. Forrar un molde con papel vegetal, añadir la mezcla, tapar tambien con papel vegetal, colocar un peso encima y guardar en la nevera 24 horas antes de desmoldar.
*Dependiendo de como hayamos molido las almendras, puede soltar mas o menos aceite, es aconsejable poner también una servilleta de papel debajo i otra encima del papel vegetal, por si suda mucho.
*Aconsejo guardar este turrón en la nevera y sacarlo y cortarlo un rato antes de servir. 


Chocolate y arroz inflado.-
Ingredientes:
200 gms. de chocolate negro 70%, 75 gms de arroz inflado, 50 gms de margarina, 1 cta de aroma de azahar (opcional).
Elaboración:
Derretir el chocolate, añadir la margarina y el agua de azahar y mover bien para que se integre, cuando el chocolate esté bien desecho adadir el arroz inflado, mezclar bien y vertemos en un molde. Metemos en la nevera hasta que endurezca el chocolate.


Chocolate y pistachos.- 
En este turrón podemos cambiar los pistachos por avellanas o el fruto seco que queramos o una mezcla de varios.
Ingredientes:
175 gms de chocolate negro, 50 ml de nata, 20 gms de margarina, 50 gms de pistachos tostados, un chorro de cointreau (opcional).
Elaboración: Fundir el chocolate, añadir la margarina y la nata y el licor si lo utilizamos y mezclar, por último, añadimos los frutos secos seleccionados y removemos todo para que se integre.
Verter en un molde y guardar en la nevera hasta que endurezca el chocolate.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *