La remolatxa, una bona aliada

Les remolatxes són riques en fibra i la ingesta de fibra és indispensable per poder gaudir d’una bona salut intestinal. Si per alguna cosa és ben coneguda també, és per les seves propietats antioxidants que ens ajuden a prevenir l’envelliment, és una excel·lent aliada per lluitar contra els principals signes de l’edat en la pell.
Tenen una gran varietat de nutrients, entre els quals destaquen els carbohidrats, la fibra, els minerals ( potassi, calci, ferro, f`òsfor, sodi, zinc,  i coure) i vitamines A i C. Tots nutrients que se sap que enforteixen el sistema immunitari, molt important per tenir  un sistema immunològic fort  que ens ajudi a combatre virus i bactèries. Les remolatxes són bones pel cor. Prendre un got de suc de remolatxa al dia pot ajudar a reduir la pressió arterial.
És també una aliada perfecta en casos d’anèmia, gràcies a la seva gran quantitat de folats (àcid fòlic) vitamina B9, vitamina que només es troba en els vegetals i que és fonamental a l’hora de produir glòbuls vermells.
La remolatxa és molt digestiva, a més posseeix efecte prebiòtic que ajuda a millorar la flora intestinal, per la qual cosa estem també davant d’un aliment molt digestiu, encara que hauran de tenir precaució en el seu consum persones amb estómacs delicats, ja que pot generar gasos i / o acidesa a causa del seu gran contingut en oxalats, sent irritant, en aquests casos. També les persones amb tendència o diagnosticades de cistitis, pedres en ronyons, còlics nefrítics o malalties renals tampoc hauran d’abusar del seu consum.

S’utilitza també com a colorant natural, l’extracte de remolatxa o E162 és un pigment extret de forma natural mitjançant la cocció de la remolatxa i el  seu assecat, aconseguint diferents tonalitats que van desde el rosa clar fins al morat. Aquest mateix pigment és habitualment uttilitzat en cosmètica en l’elaboració de: maquillatges, colorets, pintallavis i tints.
El pigment de remolatxa també és ingredient fonamental en la indústria alimentària per donar color a diferents aliments, pastissos, iogurts, lactis, embotits, etc.

Per conservar la remolatxa fresca a casa, s’ha de mantenir a la nevera a l’interior d’una bossa de plàstic i per separat de les fulles.
La presentació més habitual de la remolatxa en els comerços és ja cuita i pelada, generalment envasada, o en conserva de vinagre i sal, tant en tires com a rodanxes. És el format més popular per utilitzar en amanides, però, resulta molt més interessant comprar la verdura al natural, preferiblement amb les tiges i fulles, ja que això ens permetrà fer varietat de receptes, tant dolces com salades.

Algunes receptes amb remolatxa:
Croquetes de remolatxa
Fulles de remolatxa farcides
Galetes Red Velvet
Hamburgueses de remolatxa
Pastis Red Velvet
Salmorejo de remolatxa
Trufes de remolatxa
Veganesa de remolatxa
Xips

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *