Hamburgueses de remolatxa

Aquestes hamburgueses queden molt bones i la remolatxa li donen un toc i un color especial.
Personalment no m’agrada comprar aquestes coses preperades perqué solen portar molts additius i conservants que no són gens benificiosos per a la salut. En la majoría dels casos, aquests productes porten també molta quantitat de sal per potenciar el sabor, cosa gens recomenable per a les persones que patim hipertensió. Si les preparem a casa, sabem i controlem el que porten.
Amb aquestes quantitats surten 4 hamburgueses de mida mitjana.
Si volem, podem doblar les quantitats i fer-ne més ja que es poden congelar tranquil·lament.

Ingredients: 200 gms de mongetes cuites, 1/4 de tassa de quinoa, 1/4 tassa de flocs de civada, 75 gms de remolatxa ratllada, 1 cda de llavors de lli, 1 cda d’ametlla en pols, 1 cda de llevat nutricional, 1 copa de brandi, 1 ceba mitjana, 1/2 cta de ceps en pols, sal, pebre, all i julivert.

Elaboració: Rentar i coure la quinoa, posar-la en un bol i afegir els flocs de civada, el lli, l’ametlla, i el llevat nutricional i barrejar. Posar oli en una paella i afegir la ceba tallada ben menuda, quan comenci a agafar color, afegir una copa de brandi i la remolatcha ratllada, deixar fins que s’evapori l’alcohol, remenant de tant en tant. Retirar del foc i barrejar-lo amb els altres ingredients, afegir també el ceps en pols, sal i pebre a gust i l’all i julivert picats. Barrejar tot perquè s’integri bé, Si veiem que ens queda la massa molt tova, afegim una mica de pa ratllat. Tapar amb paper film i guardar a la nevera almenys una hora perquè la massa agafi consistència i la puguem manipular millor.
Formar les hamburgueses, passar per farina de cigró i fregir.


Con estas cantidades salen 4 hamburguesas de tamaño mediano.
Si queremos, podemos doblar las cantidades y hacer más ya que se pueden congelar tranquilamente.

Ingredientes: 200 gms de judias cocidas , 1/4 de taza de quinoa, 1/4 taza de copos de avena, 75 gms de remolacha rallada, 1 cda de semillas de lino, 1 cda de almendra en polvo, 1 cda de levadura nutricional, 1 copa de brandy,1 cebolla mediana, 1/2 cta de ceps en polvo, sal, pimienta, ajo y perejil.

Elaboración: Lavar y cocer la quinoa, ponerla en un bol y añadir los copos de avena, el lino, la almendra, y la levadura nutricional y mezclar. Poner aceite en una sarten y añadir la cebolla cortada bien menuda, cuando empiece a tomar color, añadir una copa de brandy y la remolatcha rallada, dejar hasta que evapore el alcohol, removiendo de vez en cuando. Retirar del fuego y mezclarlo con los otros ingredientes, añadir también el ceps en polvo, sal y pimienta al gusto y el ajo y perejil picados. Mezclar todo para que se integre bien, Si vemos que nos queda la masa muy blanda, añadimos un poco de pan rallado. Tapar con papel film y guardar en la nevera almenos una hora para que la masa tome consistencia y la podamos manejar mejor.
Formar las hamburguesas, pasar por harina de garbanzo y freirlas.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *