Cupcakes salats

Els cupcakes salats són una manera de sorprendre a la família i convidats ja que és una manera diferent de cuinar i experimentar amb els sabors.
Cupcakes o muffins? … doncs m’he decidit per dir-los cupcakes a l’afegir-li un frosting, sembla ser que aquesta és la diferència entre el muffin i el cupcake, però bé, això de el nom és el menys important.

Els podem fer amb l’ingredient que vulguem, l’important és la massa, jo, els he fet amb bolets i moniatos aprofitant que estan de temporada.

Ingredients: 2 cdas de llavors de lli mòltes, 75 ml d’aigua mineral, 60 ml de vi blanc, 60 ml de llet de soja, 30 ml d’oli d’oliva, 150 gms de farina, 1 cta de llevat, 1/2 cta de bicarbonat, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de farigola, 75 gms de bolets variats saltats, 2 tomàquets secs en oli.
Per a la cobertura: Puré de moniato.

Elaboració: Barrejar el lli mòlt amb l’aigua i deixar reposar 15 minuts més o menys fins que es formi una crema viscosa, afegir el vi, la llet, l’oli, la farigola i la sal i barrejar bé amb les barilles, afegir les verdures escollides, en aquest cas els bolets  i els tomàquets secs tallats a trossos més aviat petits. Tamisar la farina juntament amb el llevat i el bicarbonat i afegir també, barrejar bé i omplir les càpsules per als cupcakes només 3/4 parts. Ficar a forn preescalfat a 180 / 190º uns 20 minuts més o menys, punxar amb un escuradents per comprovar que estan fets. Deixar refredar sobre una reixeta. Quan els cupcakes s’hagin refredat, passarem a decorar-los amb el puré de moniato utilitzant una màniga pastissera. Afegir unes escates de sal i unes gotetes d’oli de tòfona (opcional).
I ja podem gaudir d’uns fantàstics cupcakes salats per esmorzar o berenar i que si els acompanyem d’una amanida, ens serviran com a entrant o per un sopar informal.


Los podemos hacer con el ingrediente que queramos, lo importante es la masa, yo, los he hecho con setas y boniatos aprovechando que están de temporada.

Ingredientes: 2 cdas de semillas de lino molidas, 75 ml de agua mineral, 60 ml de vino blanco, 60 ml de leche de soja, 30 ml de aceite de oliva, 150 gms de harina, 1 cta de levadura, 1/2 cta de bicarbonato, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de tomillo, 75 gms de setas variadas salteadas, 2 tomates secos en aceite.
Para la cobertura: Puré de boniato.

Elaboración: Mezclar el lino molido con el agua y dejar reposar 15 minutos más o menos hasta que se forme una crema viscosa, añadir el vino, la leche, el aceite, el tomillo y la sal y mezclar bien con las barillas, añadir las verduras escogidas, en este caso las setas y los tomates secos cortados a trozos mas bien pequeños. Tamizar la harina junto con la levadura y el bicarbonato y añadirlo también, mezclar bien y rellenar las capsulas para los cupcakes solo 3/4 partes. Meter al horno precalentado a 180/ 190º unos 20 minutos mas o menos, pinchar con un palillo para comprobar que están hechos. Dejar enfriar sobre una rejilla. Cuando los cupcakes se hayan enfriado, pasaremos a decorarlos con el puré de boniato utilizando una manga pastelera. Añadir unas escamas de sal y unas gotitas de aceite de trufa.
Y ya podemos disfrutar de unos estupendos cupcakes salados, para desayunar o merendar y que si los acompañamos de una ensalada nos servirán como entrante o para una cena informal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *