Salsa de tòfona

Aquesta és una salsa suau i delicada, ideal per acompanyar qualsevol tipus de plat, pasta, verdures, llegums…on sense cap dubte, la protagonista serà la salsa. Si la proves, segur que la tindràs entre les teves salses preferides per a ocasions especials. És simplement deliciosa.

Ingredients: 1 pot de tòfona, farem servir també el líquid que porta, 1/2 ceba, la part blanca d’un porro, 40 ml d’oli d’oliva, 40 gr de margarina, 100 ml de vi blanc 50 ml de brandi, 200 ml de nata de soja o civada, sal i pebre a gust.

Elaboració: Pelem la tòfona i reservem, la part negre la utilitzarem per fer la salsa, tallar la ceba i el porro en brunoise. En una paella, fondre la margarina juntament amb l’oli i salteu la ceba i el porro juntament amb la part negra de la tòfona, quan comenci a estar transparent afegir el suc del pot i el brandi, deixar reduir, afegir el vi i deixar fins evaporar l’alcohol, quan s’hagi evaporat , afegim la nata i salpebrem, deixar coure uns minuts més. Passar la salsa a el got de la batedora i triturar. Ja només queda afegir la resta de la tòfona tallada a trossets i servir.
*Si volem que la salsa estigui menys espessa, podem afegir una mica de llet quan la triturem.


Ingredientes: 1 bote de trufa, usaremos también el líquido que lleva, 1/2 cebolla, la parte blanca de un puerro, 40 ml de aceite de oliva, 40 ml de margarina, 100 ml de vino blanco 50 ml de brandy, 200 ml de nata de soja o avena, sal y pimienta al gusto.

Elaboración: pelamos la trufa y reservamos, la parte negra la utilizaremos para hacer la salsa, cortar la cebolla y el puerro en brunoise. En una sartén, derretir la margarina junto con el aceite y saltear la cebolla y el puerro junto con la parte negra de la trufa, cuando empiece a estar transparente añadir el jugo del tarro y el brandy, dejar reducir, añadir el vino y dejar hasta evaporar el alcohol, cuando haya evaporado, añadimos la nata y salpimentamos, dejar cocer unos minutos más. Pasar la salsa al vaso de la batidora y triturar. Ya solo queda añadir el resto de la trufa cortada a trocitos y servir.
*Si queremos que la salsa esté menos espesa, podemos añadir un poco de leche cuando la trituremos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *