L’all, un bon aliat

L’all és una planta perenne originària d’Àsia occidental que va ser introduïda a la Mediterrània fa més de set mil anys,

L’all, utilitzat com a complement i ingredient per preparar molts plats de la gastronomia internacional, és un aliment molt saludable per a l’organisme, pel que ha estat emprat també en la medicina tradicional. És un dels ingredients més utilitzat a la cuina, ja que proporciona sabor i olor als nostres menjars. Incloure all habitualment és beneficiós per a tothom, pels beneficis que te per a l’organisme, els quals estàn directament relacionats amb la salut i el benestar general de les persones.Investigadors experts en el camp de la nutrició han destacat els principals beneficis de l’all.
Entre les seves moltes propietats es coneix com un excel·lent aliment depuratiu, antisèptic i antibacterià, ajuda a combatre les malalties respiratòries, especialment, ajuda a combatre la grip i encara que no s’ha demostrat la seva eficiència a el cent per cent, sí que s’ha detectat que el seu consum regular disminueix els refredats en més d’un 60% dels casos, gràcies al fet que descongestiona les vies respiratòries i és un excel·lent antibiòtic natural per tractar els pulmons.
L’all prevé el càncer de pròstata.
Redueix el dany hepàtic provocat per l’alcohol.
Protegeix contra el refredat comú.
Gràcies al fet que ajuda a dilatar els vasos sanguinis, redueix la pressió arterial.
Les seves propietats antivirals i bactericides contribueixen a enfortir el sistema immunològic i elevar les defenses.
És un bon remei per tractar infeccions respiratòries.
Compta amb propietats antibacterianes, per la qual cosa ajuda a prevenir intoxicacions alimentàries.
Es pot utilitzar com un antisèptic per netejar i tractar picades d’insectes.
Millora la salut i l’aparença de la pell, els seus antioxidants et protegeixen de el dany cel·lular i retarden l’envelliment.
Enforteix els ossos.
La millor manera de consumir l’all per obtenir els seus beneficis és quan aquest s’ingereix cru.
Menjar un o dos grans d’all al dia pot ajudar a prevenir la grip. Entre els compostos de l’all destaca una substància química anomenada al·licina, que té un gran potencial per lluitar contra virus i bacteris.

Tractament natural per regular la pressió arterial.
L’all també conté potassi, el qual redueix l’excés de sodi i actua com un potent diürètic. Ajuda a expulsar el líquid i evita que quedi en l’organisme.

Ingredients: 75 g d’alls , 75 g de xirope d’atzavara, 200 ml d’aigua, suc d’una llimona, 1 branca de canyella i 2 anis estrellat.
Preparació: Posar a bullir l’aigua amb la branca de canyella, l’anís estrellat i el xirope d’atzavara, deixar bullint 5 minuts, apagar el foc, tapar i deixar infusionar mitja hora. Retirar la branca de canyella i l’anis i triturar juntament amb els alls pelats i el suc de llimona. Colar i guardar en un pot de vidre a la nevera.
Es recomana prendre dues cullerades al dia per baixar la pressió. Es pot prendre sol o bé barrejat amb una infusió de té verd, per rebaixar el gust potent de l’all.

Encara que la seva forta olor pot resultar desagradable, les seves múltiples propietats curatives i preventives justifiquen els efectes antisocials. Per evitar el típic mal alè o possibles ardors s’aconsella retirar el germen de l’all que és el lloc on es concentra la seva olor característica i que sol resultar indigest.

*Per evitar la molèstia de el sabor i l’olor que et queda després de menjar l’all, pots optar per prendre una mica de suc de llimona o mastegar una fulla de menta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *