«Bacó» seitán

Una forma diferent de preparar i consumir el seitan. El seu aspecte i sabor recorden al bacó.
Pots menjar-lo tal qual, passat per la paella o utilitzar-lo en receptes com la salsa carbonara o les llenties estofades.

Massa vermella ingredentes: 1 tassa de gluten, 1/3 de tassa de farina de blat, 3 cdas de llevat nutricional, 1 cta de pebre vermell de la Vera, 1/2 cta d’all en pols, 1 cda de concentrat de pebrot, 1 cda de tomàquet triturat, 2 cdas d’oli d’oliva, 1 cta de fum líquid, 1 cta de vinagre de mòdena, 1 cta sal, 1/2 cta de llevat en pols, 1/2 tassa d’aigua.

Massa blanca ingredentes: 1/2 tassa de gluten, 1/4 tassa farina de blat, 100 g de tofu sedós, 1/4 cta all en pols, 1 cda d’oli d’oliva, 1/2 cta de vinagre de poma, 1/4 cta de llevat en pols, 1/8 tassa d’aigua.

Elaboració: Fer cada massa per separat.
Agafar un tros de paper d’alumini i untar-lo amb oli. Anar intercalant capes de massa. Embolicar i coure durant 45 minuts a 180 º foc dalt i baix.
En treure del forn, deixar refredar una mica, untar la peça amb oli d’oliva i escampar-hi per sobre pebre vermell fumat.

* Quan estigui fred, pots tallar rodanxes, embolicar-les en paper film i congelar.



Masa roja ingredentes:
1 taza de gluten, 1/3 de taza de harina de trigo, 3 cdas de levadura de cerveza, 1 cta. de pimentón  de la Vera, 1/2 cta. de ajo en polvo, 1 cda. de concentrado de pimiento choricero, 1 cda. de tomate triturado, 2 cdas. de aceite de oliva, 1 cta. de humo líquido,  1 cta. de vinagre de módena, 1 cta. sal, 1/2 cta. de levadura en polvo, 1/2 taza de agua.

Masa blanca ingredentes: 1/2 taza de gluten, 1/4 taza harina de trigo, 100 gms. de tofu sedoso, 1/4 cta. ajo en polvo, 1 cda. de aceite de oliva, 1/2 cta. de vinagre de manzana, 1/4 cta. de levadura en polvo, 1/8 taza de agua.

Elaboración: Hacer cada masa por separado. Coger un trozo de papel de aluminio y untarlo con aceite. Ir intercalando capas de masa. Envolver y hornear durante 45 minutos  a 180º fuego arriba y abajo.

Al sacar del horno, dejar enfriar un poco, untar la pieza con aceite de oliva y espolvorear con pimentón ahumado.

*Cuando esté frío, puedes cortar lonchas, envolverlas en papel film y congelar.

2 respuestas a ««Bacó» seitán»

  1. Margarida, tinc una pregunta. No cal bullir el seitan abans de que vagi al forn?
    I en comptes de tasses, cullerades, etc… podria ser per pes?
    Gràcies maca! M’encanta tot el que fas. Fins i tot les fotos

    (Loela a Twitter)

  2. No, no cal bullir abans, pensa que el que estem preperant es un seitan que després podrás cuinar com vulguis, a la plantxa, fregit, a trocets per afegir a unes llenties etc…
    En quan a les mides, ho tinc amb tassas i culleres de medir, va be tenir-ne a la cuina, son jocs de tasses i culleres amb totes les mides, faries bé en adquirirne un perque et trobarás amb moltes receptes per Internet que fan servir les mides aixi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *