Formatge curat al pebre

Aquest formatge és una mica laboriós de fer, però té un resultat excel·lent.
Quan fem l’rejuvelac, podem fer més quantitat i congelar-lo en pots de vidre per utilitzar-lo en altres ocasions.

Ingredients: 2 tasses de anacards, 2 càpsules de probiòtics, 1/2 tassa de rejuvelac, 1 cda de llevat nutricional, 1 cda de suc de llimona, 1/2 cta de sal, 1/2 cta d’all en pols.
Per a la cobertura del formatge: Pebre 5 baies o espècies del vostre gust.

  • Per el rejuvelac trobaràs la manera de fer-ho al següent enllaç: http://vegana.cat/2021/11/24/rejuvelac/
  • Les càpsules de probiòtics les pots trobar a la farmàcia o en qualsevol botiga naturista.

Elaboració: Rentar els anacards i posar-los en remull tota la nit, 12 a 14 h. més o menys. Passat el temps de remull, escórrer els anacards i triturar juntament amb el rejuvelac i els probiòtics (només la pols de l’interior de la càpsula) fins a obtenir una massa cremosa, si cal, afegir una mica més de rejuvelac per poder triturar bé. Embolicar la massa resultant en una gasa esterilitzada estrenyent una mica i posar-la en un colador amb un plat a sota i un pes a sobre perquè deixi anar l’excés de líquid. Deixar reposar en un lloc càlid durant 24 h perquè fermenti. Passat el temps, ja tenim la base per fer el nostre formatge. Posar la massa en un recipient, afegir la resta d’ingredients menys el pebre i barrejar fins que s’integrin bé tots. Provar i rectificar si cal de sal o llimona, depenent del nostre gust.
En aquest punt el tindríem a punt per utilitzar-lo com un formatge untable. Però si el que volem és donar-li forma de formatge amb un gust més pronunciat, ens cal fer alguns passos més. Posar la massa en un motlle sobre un tros de gasa, estrènyer bé i cobrir la part superior del formatge amb pebre o les espècies triades. Es pot jugar amb diferents espècies i fer diferents sabors i combinacions (fines herbes, pebre vermell, comí … .etc.)
Guardar 12 h o més a la nevera perquè s’endureixi. Passat el temps, treure del motlle, treure la gasa que l’envolta i cobrir tot el formatge amb pebre o l’espècia de la vostra elecció.
Deixar el formatge fora de la nevera un dia més perquè acabi de curar i absorbeixi bé el gust de les espècies. En aquest punt ja es pot menjar, queda un formatge semi tou, si el volem més curat, embolicar-lo en paper vegetal i guardar-lo uns dies més a la nevera.  Com més dies passin, més curat i saborós quedarà.


Ingredientes: 2 tazas de anacardos, 2 cápsulas de probióticos, ½ taza de rejuvelac, 1 cda de levadura de cerveza, 1 cda de zumo de limón, ½ cta de sal, ½ cta de ajo en polvo.
Para la cobertura del queso: Pimienta 5 bayas o  especias de vuestro gusto.

  • Para el rejuvelac encontrarás el modo de hacerlo en el siguiente enlace: http://vegana.cat/2021/11/24/rejuvelac/
  • Las cápsulas de probióticos las puedes encontrar en la farmacia o en cualquier tienda naturista.

Elaboración: Lavar los anacardos y ponerlos en remojo toda la noche, 12 a 14 h. más o menos. Pasado el tiempo de remojo, escurrir los anacardos y triturarlos junto con el rejuvelac y los probióticos (solo el polvo del interior de la capsula) hasta obtener una masa cremosa, si es necesario, añadir un poco más de rejuvelac para poder triturar bien. Envolver la masa resultante en una gasa esterilizada apretando un poco y ponerla en un colador con un plato debajo y un peso encima para que suelte el exceso de líquido. Dejar reposar en un lugar cálido durante 24 h para que fermente. Pasado el tiempo, ya tenemos la base para hacer nuestro queso. Poner la masa en un recipiente, añadir el resto de ingredientes menos la pimienta y mezclar hasta que se integren bien todos. Probar y rectificar si es necesario de sal o limón, dependiendo de nuestro gusto. Se puede jugar con distintas especies y hacer diferentes sabores y combinaciones (finas hierbas, pimentón, comino….etc.)

En este punto lo tendríamos listo para utilizarlo como un queso untable. Pero si lo que queremos es darle forma de queso con un sabor más pronunciado, necesitamos realizar algunos pasos más.

Poner la masa en un molde sobre un trozo de gasa, apretar bien y cubrir la parte superior del queso con la pimienta o especias elegidas. Guardarlo 12 h. o más en la nevera para que endurezca. Pasado el tiempo, sacar del molde, quitar la gasa que lo envuelve y cubrir todo el queso con pimienta o la especia de vuestra elección. Dejar el queso fuera de la nevera un día más para que termine de curar y absorba bien el sabor de las especias. En este punto ya se puede comer, queda un queso semi blando, si lo queremos más curado, envolverlo en papel vegetal y guardarlo unos dias mas en la nevera.
Cuantos más días pasen, mas curado y sabroso quedará.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *