Rejuvelac

El Rejuvelac  és una beguda fermentada, plena de probiòtics i enzims que es traspassen al líquid quan es fa la preparació. Es un dels recursos preferits dels naturòpates per millorar la salut en general. Esta fet amb grans germinats. Hi ha diverses maneres de preparar-lo a partir de blat, sègol, quinoa, civada, ordi, mill, blat sarraí, arròs i altres tipus de grans.
El Rejuvelac conté 8 de les vitamines B, vitamina K, vitamina E, les quals contribueixen a mantenir la salut del sistema nerviós.
Resulta ser molt més que un tònic digestiu per a l’estómac i l’intestí, ja que també és molt beneficiós per a la salut cerebral i la memòria, per tractar la manca d’energia, eliminar radicals lliures i fer una funció antioxidant, reparar el col·lagen i la salut de la pell, enfortir el sistema immunològic, evitar l’obstrucció arterial, i fomentar la coagulació i la cicatrització en casos de ferides.
La llavor germinada es fermenta en aigua purificada o filtrada.
El producte acabat s’emmagatzema en un pot de vidre a la nevera. És excel·lent per a moments de convalescència o malaltia, dejuni o quan se segueix una dieta líquida.
L’obtenció del Rejuvelac és molt senzilla. Aquí explicaré de fer-ho amb quinoa, així serveix també per als intolerants al gluten, però es pot reemplaçar la quinoa per qualsevol altre gra, només variarà el temps de germinat, cada gra o llavor pot requerir de diferents temps, només cal estar-hi atents i vigilar. La quinoa és la que requereix menys temps per germinar.
Elaboració:
Esbandir 1 tassa de quinoa i afegir-la a un pot de vidre, afegir 2 tasses d’aigua per cobrir just la quinoa. Tapar amb un drap o tovalló de paper i assegurar amb una goma elàstica. Deixeu-ho en remull de 8-12 hores.
Després del temps de remull, coleu la quinoa i esbandir 2 o 3 vegades amb aigua a temperatura ambient. Escórrer i tornar a posar els grans al pot, cobrir de nou amb un drap o tovalló de paper assegurant amb la goma. Col·locar el pot en un lloc amb poca llum i a temperatura ambient amb el pot inclinat perquè les llavors no quedin amuntagades i germinin millor.  Deixar reposar fins que es comencin a veure petits brots a la quinoa, de 4 a 8 hores aproximadament, (altres llavors requeriran de més temps).
Quan vegem que comença a brollar, rentem i esbandim 2 o 3 vegades i tornem a tapar i  a guardar, repetirem el procés  d’esbandir dues vegades al dia fins que  hagin germinat la gran majoria de llavors (no cal que els brots siguin molt grans) en aquest punt,  afegiu-hi un litre i mig d’aigua mineral als brots, de nou ho tapem amb drap o tovalló de paper i el guardem de 1 a 3 dies depenent de les llavors que hàgim utilitzat i de la temperatura ambient. Anar vigilant cada 8 hores per veure el procés, l’aigua s’anirà posant tèrbola i de color blanquinós.
El rejuvelac estarà fet quan l’aigua sigui més aviat blanca. En dos dies, hauria d’estar llest.
Colar i guardar a la nevera, dura fins a 4 setmanes. Com més temps sigui a la nevera el sabor serà més fort.
 Amb les llavors germinades, es pot fer una 2 tanda més de rejuvelac, sempre deixant un temps de 12 hores entre tandes per reposar els grans. S’esbandeixen els grans, s’escorren i es deixen així 12 hores reposant. Després d’aquest temps, tornem a posar aigua per fer una altra tanda de rejuvelac, aquesta vegada trigarà una mica més de temps que l’anterior.
Es recomana prendre’l amb dejú per aprofitar millor les seves propietats, però podem beure’l en qualsevol moment del dia i gaudir d’una beguda saludable. Se li pot afegir llimona, menta, gingebre o suc de fruites per fer el sabor més desitjable, fer batuts de fruites i verdures o sopes fredes.
Mai l’hem d’escalfar per beure-la, ja que faríem malbé els valuosos enzims.
El Rejuvelac de color blanquinós i sabor àcid, també s’utilitza per preparar formatges i iogurts vegans.
Com que és un aigua rica en enzims és útil per augmentar les defenses, ideal per tant per enfortir el nostre sistema immune. Ens ajuda, a protegir el nostre organisme davant de determinades malalties.
El rejuvelac és també un bon cosmètic amb efecte tònic i hidratant. Es pot aplicar a la pell i el cabell.
Molt recomanable dedicar una mica de temps a l’elaboració d’aquesta beguda que ens pot ajudar a reforçar la nostra salut en els temps que corren.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *