Formatge suau tipus Mozzarella (fon)

Aquest formatge és un tot terreny, de gust i textura suau, és ideal per fer entrepans, per fondre, per fer pinxos…etc. És molt fàcil de fer i es conserva bé una setmana a la nevera.
L’altre dia en fer el formatge em vaig equivocar en les mides i oh! sorpresa! el resultat va ser que va sortir un formatge més compacte, més concentrat i més saborós, ideal per arrebossar i fregir o posar a macerar en oli. Al final de la recepta us ho explico. Ara de tant en tant, m’equivocaré expressament perquè em surti aquest altra versió del formatge.

Ingredients: 1/2 litre de llet d’ametlles, 1 iogurt (125 gms) 40 gms de midó de tapioca, 2 cdas de llevat nutricional, 50 ml d’oli d’oliva, 1 cda de suc de llimona, 1 cta de sal, 1 cda de carragenato Kappa.
*Si no teniu carragenato, podeu utilitzar agar-agar en pols, quedará igual encara que amb l’agar el formatge no fondrà.

Elaboració: barregeu el midó de tapioca amb la llet, afegiu-hi la resta d’ingredients i integreu-ho bé. Coure a foc mig remenant fins que comenci a bullir en aquest punt, emulsionar una mica amb la batedora de mà i tornar a posar al foc, baixar al mínim i coure 5 minuts més sense deixar de remenar. Abocar la barreja en un motlle untat amb oli, deixar refredar i guardar a la nevera, un cop ben fred adquirirà la consistència ideal per tallar..
*I ara us explico quin va ser el meu error, vaig fer tot bé excepte que vaig posar la meitat de la llet que demana la recepta, el resultat va ser una massa molt espessa d’entrada, com no volia llençar-la, la vaig deixar refredar i se’m va acudir tallar uns daus , arrebossar-los i fregir. El resultat va ser espectacular, la resta la vaig posar a un pot amb espècies i oli d’oliva.


Este queso es un todo terreno, de gusto y textura suave, es ideal para hacer bocadillos, para fundir, para hacer pinchos…etc. Es muy fácil de hacer y se conserva bien una semana en la nevera.
El otro dia al hacer el queso me equivoqué en las medidas y oh! sorpresa! el resultado fué que salió un queso más compacto, más concentrado y más sabroso, ideal para rebozar y freir o poner a macerar en aceite. Al final de la receta os lo cuento. Ahora de vez en cuando, me equivocaré expresamente para que me salga este otra versión del queso.

Ingredientes: 1/2 litro de leche de alamendras, 1 yogur (125 gms) 40 gms de almidón de tapioca, 2 cdas de levadura nutricional, 50 ml de aceite de oliva, 1 cda de zumo de limón, 1 cta de sal, 1 cda de carragenato Kappa.
*Si no tenéis carragenato, podeis utilizar agar agar en polvo, aunque con el agar el queso no fundirá. 

Elaboración: mezclar el almidón de tapioca con la leche, añadir el resto de ingredientes y integrar bien. Cocer a fuego medio removiendo hasta que empiece a hervir en este punto, emulsionar un poco con la batidora de mano y volver a poner al fueg,  bajar al mínimo y cocer 5 minutos más sin dejar de remover. Verter la mezcla en un molde untado con aceite, dejar enfriar y guardar en la nevera, un vez bien frío adquirira la consistencia ideal para cortar.
*Y ahora os cuento cual fue mi error, hice todo bien excepto que puse la mitat de la leche que pide la receta, el resultado fue una massa muy espesa de entrada, como no queria tirarla, la dejé enfriar y se me ocurrió cortar unos dados, rebozarlos y freir. El resultado fué espectacular, el resto lo puse en un tarro con especias y aceite de oliva.

Galetes salades de remolatxa

Aquestes galetes estan delicioses, són un bon piscolabis molt saludable i a més són molt fàcils de preparar.

Ingredients: 100 gms. d’ametlla mòlta, 20 gms de llavors de lli, 20 gms de llavors de sèsam, 60 gms de puré de remolatxa, 2 cdes d’oli d’oliva, 1/2 cta de sal, 1 cta de barreja d’espècies al gust (orenga, farigola, alfàbrega…).

Elaboració: Barregeu tots els ingredients fins a formar una massa, deixeu reposar 15 minuts. Estirar amb el corró entre dos papers vegetals i donar forma a les galetes. Preescalfar el forn a 190º i enfornar uns 15/20 minuts, depenent del gruix que li haguem donat a la massa. A mi mágrada deixar´-les ben fines.
Deixar refredar sobre una reixeta i guardar en un pot de vidre o en una llauna.
Es conserven en perfecte estat durant dues o tres setmanes, encara que segur que te les menjaràs abans.

Ingredientes: 100 gms. de almendra molida, 20 gms de semillas de lino, 20 gms de semillas de sésamo, 60 gms de puré de remolacha, 2 cdas de aceite de oliva, 1/2 cta de sal, 1 cta de mezcla de especias al gusto (orégano, tomillo, albahaca…).

Elaboración: Mezclar todos los ingredientes hasta formar una masa, dejar reposar 15 minutos. Estirar con el rodillo entre dos papeles vegetales y dar forma a las galletas. Precalentar el horno a 190º y hornear unos 15/20 minutos, dependiendo del grosor que le hayamos dado a la masa. A mi me gusta dejarlas bien finas.
Dejar enfriar sobre una rejilla y guardar en un tarro de cristal o en una lata.
Se conservan en perfecto estado durante dos o tres semanas, aunque seguro que te las comerás antes.

Galetes de civada i llevors

Si t’agraden les torrades o galetes salades per als teus esmorzars, berenars o pica-pica, has de fer aquestes galetes de civada i llavors, són molt fàcils de fer i queden molt saboroses.

Ingredients: 1 cda de llavors de xia, 4 cdas d’aigua, 125 gms de civada fina, 2 cdas de pipes de gira-sol, 1/2 cda de llavors de sèsam daurat, 1/2 cda de llavors de sèsam negre, 1 cda de llavors de lli, 50 ml. d’aigua, 1 cda d’oli d’oliva, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de cada espècie de la nostra elecció (orenga, farigola, romaní, alfàbrega…).

Elaboració: Posar hidratar les llavors de xia amb les 4 cdas d’aigua (5 minuts més o menys).
En un bol poseu tots els ingredients secs i barregeu-ho, afegiu-hi la xia hidratada, la resta de l’aigua i l’oli i pasteu-ho una mica fins a integrar-ho tot. Estireu la massa entre dos trossos de paper vegetal perquè no s’enganxi, deixant-la el més fina possible, marcar els talls de les galetes de la mida que desitgem, podeu tallar-les completament o deixar-les marcades i un cop fetes i abans que es refredin del tot acabar-les de tallar.
Preescalfar el forn a 180º i enfornar uns 20/25 minuts, el temps dependrà de la potència del forn i del gruix que li haguem donat a les galetes.
Deixar refredar sobre una reixeta i ja les podem guardar en un pot de vidre o en una llauna per anar-ne gaudint d’elles quan vulguem.

*La civada si la tenim en flocs grans, la podem moldre per deixar-la fina que anirà millor per a aquesta recepta.


Ingredientes: 1 cda de semillas de chia, 4 cdas de agua, 125 gms de avena fina, 2 cdas de pipas de girasol, 1/2 cda de semillas de sésamo dorado, 1/2 cda de semilas de sésamo negro, 1 cda de semillas de lino, 50 ml. de agua, 1 cda de aceite de oliva, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de cada especia de nuestra elección (orégano, tomillo, romero, albahaca…)

Elaboración: Poner ha hidratar las semillas de chia con las 4 cdas de agua (5 minutos mas o menos).
En un bol poner todos los ingredientes secos y mezclar, añadir la chia hidratada, el resto del agua y el aceite y amasar un poco hasta integrar todo.
Estirar la masa entre dos trozos de papel vegetal para que no se pegue, dejandola lo mas fina posible, marcar los cortes de las galletas de la medida que deseemos, podéis cortarlas completamente o dejarlas marcadas y una vez hechas y antes de que se enfrien acabarlas de cortar.
Precalentar el horno a 180º y hornear unos 20/25 minutos, el tiempo dependerá de la potencia del horno y del grueso que le hayamos dado a las galletas.
Dejar enfriar sobre una rejilla y ya las podemos guardar en un tarro de vidrio o en una lata para ir disfrutando de ellas cuando queramos. 

*La avena si la tenemos en copos grandes, la podemos moler para dejarla fina que irá mejor para esta receta. 

Torrons variats

Aquí deixo algunes receptes de diversos torrons per si us els voleu fer a casa. Són fàcils de preparar, el que té una mica més de dificultat i feina és potser el de Xixona, la resta es fan fàcil i ràpid.

*No necessites motlles especials  per al torró, pots utilitzar qualsevol motlle que tinguis o bè amb un envàs d’un bric de llet en pots fer un per preparar els teus torrons,  simplement talla’l per la meitat al llarg i renta’l. Per posar la barreja del torró, folreu-lo amb paper vegetal o film per poder desemmotllar amb facilitat i poder-lo reutilitzar per a una altra preparació.

Continuar leyendo «Torrons variats»

Galetes de torró de Xixona

Aquestes galetes són un bon recurs per gastar el torró de Nadal que ens queda, o per fer-les perqué volem unes galetes nadalenques.
Són fàcils de fer i estan realment molt bones.

Ingredients:
125 gms de farina, 100 gms. de torró de xixona, 25 gms de sucre glas, 100 gms de margarina i 1/2 cta de canyella (opcional).

Elaboració: Bateu la margarina amb el sucre fins que quedi cremosa, triturem el torró fins que quedi una barreja fina i suau i ho afegim a la margarina i batem tot junt fins que quedi ben lligat. Afegim la farina tamisada i la canyella i barregem bé, fiquem la massa en una mànega pastissera i formem les galetes.
Preescalfar el forn a 180º i enfornar uns 12/15 minuts, depenent de la potència del forn. Cal vigilar que no es cremin.
Deixar refredar sobre una reixeta i ja les tindrem.

*Si no tenim màniga pastissera, podem fer boles amb la massa i aixafar-les una mica. Una altra opció és posar la massa a la nevera perquè endureixi i tallar amb un tallador de galetes.


Ingredientes:
125 gms de harina, 100 gms. de turrón de jijona, 25 gms de azúcar glas, 100 gms de margarina i 1/2 cta de canela (opcional).

Elaboración: Batir la margarina con el azúcar hasta que quede cremosa, trituramos el turrón hasta que quede una mezcla fina y suave y lo añadimos a la margarina y batimos todo junto hasta que quede bien ligado. Añadimos la harina tamizada y la canela y mezclamos bien, metemos la masa en una manga pastelera y formamos las galletas.
Precalentar el horno a 180º y hornear unos 12/15 minutos, dependiendo de la potencia del horno. Hay que vigilar que no se quemen.
Dejar enfriar sobre una rejilla y ja las tendremos.

*Si no tenemos manga pastelera, podemos hacer bolas con la masa y aplastarlas un poco. Otra opción es poner la masa en la nevera para que endurezca y cortar con un cortador de galletas.

Rejuvelac

El Rejuvelac  és una beguda fermentada, plena de probiòtics i enzims que es traspassen al líquid quan es fa la preparació. Es un dels recursos preferits dels naturòpates per millorar la salut en general. Esta fet amb grans germinats. Hi ha diverses maneres de preparar-lo a partir de blat, sègol, quinoa, civada, ordi, mill, blat sarraí, arròs i altres tipus de grans.
El Rejuvelac conté 8 de les vitamines B, vitamina K, vitamina E, les quals contribueixen a mantenir la salut del sistema nerviós.
Continuar leyendo «Rejuvelac»

Barretes de pa integral

Aquestes barretes de pa integral són ideals per preparar els nostres entrepans, les podem fer de la mida que vulguem, jo ​​les faig més aviat petites i si cal, m’en menjo dues.

Ingredients: 500 gms de farina integral, 350 ml d’aigua mineral tèbia, 12 gms de llevat fresc o 5 gms de sec, 20 gms de sucre, 8 gms de sal i 25 gms de margarina.

Elaboració: El primer que farem serà activar el llevat i per això barrejarem el llevat amb 75 ml d’aigua tèbia i 10 gms de sucre i ho deixarem reposar 15 minuts.
Per preparar la massa, posarem en un bol la farina tamisada, l’aigua restant 275 ml, la sal i el llevat activat. Barregeu-ho tot amb una cullera, tapeu-ho i deixeu-ho reposar 20 minuts abans de pastar. Passat aquest primer repòs, amassar fins que quedi una massa uniforme i agafi cos, quan la massa estigui llisa, afegir la margarina i amassar de nou per integrar. El total de pastat a mà seran uns 15 minuts. Quan acabem de pastar, unteu un recipient amb una mica d’oli i poseu-hi dins la massa, tapeu-ho i deixeu-ho duplicar el volum.
quan la massa hagi doblat el seu volum, pastar una mica, només per desinflar. Posar de nou la massa al recipient, tapar i deixar triplicar volum.
Pastar de nou per desinflar la massa, tornar a posar-la al recipient i deixar que torni a triplicar el seu volum.
Enfarinar la taula de treball, bolcar la massa i doblegar-la cap endins, pesar-la i dividir-la en porcions de la mateixa mida fent boles doblegant cap endins de fora al centre i bolejar. Tapeu les boles amb film transparent i deixeu reposar 10 minuts. Formar barretes estirant una mica la bola amb les mans i anar doblegant cap a dins fins a formar la barreta. Posar-les a la safata del forn sobre paper vegetal, tapar i deixar que dupliquin la mida.
Encendre el forn només la part de baix a 225 º introduir una safata al fons per afegir aigua i crear vapor.
Abans de ficar els panets al forn, fer uns talls a la superfície amb un ganivet ben esmolat o una fulla d’afeitar, tenint cura de no desinflar la massa.
Introducir els panets al forn i posar aigua bullint a la safata del fons perquè faci vapor. Passats 10 minuts, encendre la part de dalt també i enfornar 15 minuts més o fins que estiguin del vostre gust.
Deixem refredar sobre una reixeta i ja els tindrem. Un cop freds, els podem congelar.


Ingredientes: 500 gms de harina integral, 350 ml de agua mineral, 12 gms de levadura fresca o 5 gms de seca, 20 gms de azúcar, 8 gms de sal y 25 gms de margarina.

Elaboración: Lo primero que haremos será activar la levadura y para ello mezclaremos la levadura con 75 ml de agua tibia y 10 gms de azúcar y lo dejaremos reposar 15 minutos.
Para preparar la masa, pondremos en un bol la harina tamizada, el agua restante 275 ml, la sal y la levadura activada. Mezclar todo con una cuchara, tapar y dejar reposar 20 minutos antes de amasar. Pasado este primer reposo, amasar hasta que quede una masa uniforme y coja cuerpo, cuando la masa esté lisa, añadir la margarina y amasar de nuevo para integrar. El total de amasado a mano serán unos 15 minutos. Cuando terminemos de amasar, untar un recipiente con un poco de aceite y poner dentro la masa, tapar y dejar duplicar su volumen.
Cuando la masa haya doblado su volumen, amasar un poco, solo para desinchar, poner de nuevo la masa en el recipiente, tapar y dejar triplicar volumen.
Amasar de nuevo para desinchar masa, volver a ponerla en el recipiente y dejar que vuelva a triplicar su volumen.Pastar de nou per desinchar massa, tornar a posar-la al recipient i deixar que torni a triplicar el seu volum.
Enharinar mesa de trabajo, volcar la masa y doblarla hacia adentro, pesarla y dividirla en porciones del mismo tamaño haciendo bolas doblando la masa hacia adentro de afuera al centro y bolear. Tapar las bolas con film transparente y dejar reposar 10 minutos. Formar barritas estirando un poco la bola con las manos e ir doblando hacia adentro hasta formar la barrita. Ponerlas en la bandeja del horno sobre papel vegetal, tapar y dejar que dupliquen su tamaño.
Encender el horno sólo la parte de abajo a 225º introducir una bandeja en el fondo para añadir agua y crear vapor.
Antes de meter los panecillos en el horno, hacer unos cortes en la superficie con un cuchillo afilado teniendo cuidado de no desinchar la masa.
Introducir los panecillos en el horno y poner agua hirviendo en la bandeja del fondo para que haga vapor. Pasados 10 minutos, encender la parte de arriba también y hornear 15 minutos más o hasta que estén de nuestro agrado.
Dejar enfriar sobre una rejilla y ya los tendremos. Una vez fríos, los podemos congelar.

Creps Suzette

Aquí tenim les famoses creps suzette, molt fàcils de fer i són una autèntica delícia.
Veure la recepta de la massa de les creps en el següent enllaç.
Massa per fer les  creps.

Ingredients: Per a 4 creps. Ratlladura d’una taronja, 150 ml de suc de taronja, 2 cdas de sucre morè, 50 gms de margarina, 1 cda de Cointreau o qualsevol licor de taronja i unes fulletes de menta per decorar.

Elaboració: Ratllem la pell de taronja i espremem el suc. En una paella a foc mitjà, fondre la margarina, afegir el sucre i cuinar fins que el sucre amb la margarina es tornin lleugerament daurats. Afegir el suc de taronja, deixar reduir un parell de minuts, afegir el licor i la ratlladura de taronja.
Doblegar les creps per la meitat i un altre cop per la meitat, ha de quedar un triangle, afegir-les a la paella i les deixem caramel·litzar un parell de minuts, donant la volta perquè s’impregnin bé de la salsa pels dos costats i servim.
Afegim una mica més de ratlladura de taronja i unes fulles de menta per decorar.


Aqui tenemos los famosos crepes suzette, muy faciles de hacer y son una autentica delicia. Ver la receta de la masa de los crepes en el siguiente enlace.
Masa para hacer los crepes.

Ingredientes: Para 4 crepes. Ralladura de una naranja, 150 ml de zumo de naranja, 2 cdas de azúcar moreno, 50 gms de margarina, 1 cda de Cointreau, o cualquier licor de naranja y unas hojitas de menta para decorar.

Elaboración: Rallamos la piel de naranja y exprimimos el zumo. En una sartén y a fuego medio, derretir la margarina, añadir el azúcar y cocinar hasta que el azúcar con la margarina se vuelvan ligeramente dorados. Añadir el zumo de naranja, dejar reducir un par de minutos, añadir el licor y la ralladura de naranja. Doblar los creps por la mitad y otro vez por la mitad, debe quedar un triangulo, añadirlos a la sartén y los dejamos caramelizar un par de minutos, dándoles la vuelta para que se impregnen bien de la salsa por los dos lados y servimos.
Añadimos un poco más de ralladura de naranja y unas hojitas de menta para decorar.

Massa de creps

Aquesta massa de creps serveix tant per emplenar-la amb ingredients dolços com de salats. Queda una massa lleugera i suau, un cop fetes les creps, es poden guardar tapades a la nevera un parell de dies o tres i quan les vulguem muntar només caldrà escalfar la massa i afegir-hi el farcit que escollim.
Si utilitzem una crepera o paella de 20 cms, amb aquestes quantitats surten uns 8 creps.

Ingredients: 1 cda de llavors de lli mòltes, 3 cdas d’aigua mineral, 1 cta de sucre, 1/2 cta de sal, 1 cda de margarina fosa o oli, 100 gms de farina de blat i 250 ml de llet de soja.
Per a les creps dolces afegirem una cta de vainilla i per a les salades 1 cta de brandi.

Elaboració: Barregeu les llavors de lli amb l’aigua i deixeu reposar 15 minuts perquè s’hidratin. Afegir sucre i sal i barregem. Afegir una mica de llet tèbia, batre, afegir la farina, mesclar  i anar afegint la llet poc a poc, cal intentar que es barregi bé sense que quedin grumolls. Podríem fer-ho amb la batedora elèctrica, però la terxtura queda millor si ho fem manualment.
Quan ja està tot integrat i sense grumolls a la massa, afegiu-hi la margarina o l’oli i el brandi si els volem salats o la vainilla si els fem dolços.
La massa ja està feta, ara la deixem reposar 1/2 hora i ja podem fer les nostres creps. També podem guardar la massa a la nevera i utilitzar-la més tard o l’endemà, en aquest cas, només caldrà treure-la de la nevera amb temps perquè la massa agafi la temperatura ambient.
Posem a escalfar la crepera o paella a foc mig alt, untant-la amb una capa fina d’oli o margarina. Quan la paella estigui ben calenta, apartem del foc, tirem mig cullerot de massa al centre i rodolem la crepera perquè la massa cobreixi tota la superfície i col·loquem la paella de nou al foc, quan vegem que les vores s’enlairen de la paella, li donem la volta amb compte i deixem una mica més perquè es faci per l’altra banda i la posem en un plat i tapem amb un altre plat perquè no es refredi i seguim amb la resta de la massa.

Ara només queda emplenar amb el farcit escollit i gaudir.


Ingredientes: 1 cda de semillas de lino molidas, 3 cdas de agua mineral, 1 cta de azúcar, 1/2 cta de sal, 1 cda de margarina derretida o aceite, 100 gms de harina de trigo i 250 ml de leche de soja.
Para las crepes dulces añadiremos una cta de vainilla y para las saladas 1 cta de brandy.

Elaboración: Mezclar las semillas de lino con el agua y dejar reposar 15 minutos para que se hidraten. Añadir azúcar y sal y mezclamos. Añadir un poco de leche tíbia, batir, añadir la harina, mezclar e ir añadiendo la leche poco a poco, hay que intentar que se mezcle bien sin que queden grumos. Podriamos hacerlo con la batidora electrica, pero la textura queda mejor si lo hacemos manual. Cuando ya está todo integrado y sin grumos en la masa, añadir la margarina o el aceite i el brandy si los queremos salados o la vainilla si los hacemos dulces.
La masa ya está hecha, ahora la dejamos reposar 1/2 hora y ya podemos hacer nuestros crepes. Tambien podemos guardar la masa en la nevera y utilizarla más tarde o al dia siguiente, en este caso, solo habrá que sacarla de la nevera con tiempo para que la masa coja la temperatura ambiente.
Ponemos a calentar la crepera o sartén a fuego medio alto, untándola con una capa fina de aceite o margarina. Cuando la sartén esté bien caliente, apartamos del fuego, tiramos medio cucharónn de masa en el centro y rodamos la crepera para que la masa cubra toda la superficie y colocamos la sarten de nuevo al fuego, cuando veamos que los bordes se despegan de la sartén, le damos la vuelta con cuidado y dejamos un poco más para que se haga por el otro lado y la ponemos en un plato y tapamos con otro plato para que no se enfríe y seguimos con el resto de la masa.

Ahora solo queda rellenar con el relleno escogido y disfrutar.

Galetes integrals

Galetes integrals, totalment veganes i molt fàcils de preparar.

Ingredients: 175 gms de farina integral, 110 gms de margarina, 60 gms de sucre morè, 1 cda de xirop d’atzavara, 6 gms de llavors de sèsam daurat (opcional) 1/2 cta de canyella en pols, 1/2 cta de bicarbonat , 1/4 cta de sal.
Més sucre i canyella per empolvorar per sobre.
*Podem posar fruits secs per sobre si ho desitgem (opcional).

Elaboració: Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-ho fins que s’integri, (la margarina ha d’estar a temperatura ambient). Embolicar en paper film i guardar a la nevera 1/2 hora perquè endureixi una mica la massa. Estendre sobre paper vegetal, cobrir amb paper film per aplanar amb el corró (d’aquesta manera no se’ns enganxarà la massa). Un cop estirada la massa, tornar a posar a la nevera perquè torni a agafar cos i poder tallar les galetes fàcilment. Mentrestant preescalfar el forn a 180 º. Tallar les galetes en la forma desitjada, afegir una barreja de sucre i canyella per sobre i enfornar 10/15 minuts més o menys. El temps de cocció variarà una mica depenent del gruix que haguem tallat les galetes i la potència del forn. Cal parar atenció que es poden cremar en un moment. Deixar refredar sobre una reixeta. En sortir del forn estaran una mica toves, però en refredar-se agafaran la textura cruixent.


Ingredientes: 175 gms de harina integral, 110 gms de margarina, 60 gms de azúcar moréno, 1 cda de xirope de agave, 6 gms de semillas de sésamo dorado (opcional) 1/2 cta de canela en polvo, 1/2 cta de bicarbonato, 1/4 cta de sal. Más azucar y canela para espolvorear por encima.
*Podemos poner frutos secos por encima si lo deseamos (opcional).

Elaboración: Poner todos los ingredientes en un bol y mezclar hasta que se integre, (la margarina debe estar a temperatura ambiente). Envolver en papel film y guardar en la nevera 1/2 hora para que endurezca un poco la masa. Extender sobre papel vegetal, cubrir con papel film para aplanar con el rodillo (de esta manera no se nos pegara la masa). Una vez estirada la masa, volver a poner en la nevera para que vuelva a coger cuerpo y poder cortar las galletas facilmente. Mientrastanto precalentar el horno a 180º. Cortar las galletas en la forma deseada, añadir una mezcla de azúcar y canela por encima.
Esto es opcional. y hornear 10/15 minutos más o menos. El tiempo de cocción variará un poco dependiendo del grosor que hayamos cortado las galletas y la potencia del horno. Hay que prestar atención que pueden quemarse en un momento. Dejar enfriar sobre una rejilla. Al salir del horno estarán un poco blandas, pero al enfriarse cogeran la textura crujiente.