Donar el pas cap el veganisme

Fer el canvi d’una dieta normal a una dieta vegana no és fàcil, però tampoc impossible.
 Seria com el deixar de fumar, si es vol, es pot.  Si t’ho estàs plantejant, ja has donat el primer pas.
La força de voluntat i la determinació són fonamentals per ser vegà ja que haurem d’introduir canvis importants tant en la nostra alimentació com en la nostra llista de la compra.
No hi ha una manera més correcta de fer-ho, es pot fer el pas de cop o fent canvis de mica en mica en la nostra alimentació, cada persona és un món i cada un ha de triar la que millor s’adapti a la seva manera de ser i de pensar. El principal objectiu és arribar a tenir una dieta 100% vegetal en què no hi hagi ni carn ni productes de procedència animal, entre els quals s’inclouen els ous i els làctics. Eliminar els ous i els làctics és una de les parts més difícils ja que no els solem relacionar tan fàcilment amb els animals, però procedeixen d’ells.
Molts consideran que el menjar vegà és avorrit, que no te sabors i que es insípid, pero aixó no es així, hi ha una àmplia varietat de receptes amb les que podem mantenir una dieta vegana ben saborosa, fent uns petits canvis a la nostra dieta mediterrània. També podem gaudir de receptes d’altres gastronomies com la hindú, àrab o asiàtica, que són totalment veganes.
El nostre millor aliat a la cuina seran les espècies, ja que ens aportaran un gran ventall d’aromes i sabors a les nostres receptes. Hi ha la creença que els vegans ens alimentem només a base d’enciam i coses insípides, però això no és així, a mi m’agrada demostrar que  és totalment fals, per aquest motiu m’agrada fer el que jo anomeno activisme de fogons.

Si estàs pensant en fer el pas, ara només has de trobar la manera que s’adapti a tu.
És bo recordar que el veganisme no és una dieta, ni una moda, el veganisme implica una forma de viure sense explotar als animals. Com més llegeixis, escoltis i vegis sobre veganisme, millor, intenta aprendre tot el que puguis sobre nutrició, alimentació, explotació animal, efectes en el medi ambient, etc. Aixó t’ajudará en la teva transició i et servirà de motivació.

No hi ha cap perill a eliminar tots els productes d’origen animal d’una vegada, milions de persones ho han fet, jo mateixa vaig donar el pas de cop  fa 11 anys, cada any em fan una analítica de control i en surt perfecta. En quant a la vitamina B-12 que és la més delicada, no hi ha cap problema si es pren algun complement.
Si prefereixes anar poc a poc, tingues paciència amb el procés d’adaptació, dóna un temps al teu cos per adaptarse i  recorda que qualsevol reducció en el consum de productes d’origen animal és positiva, ja estàs fent alguna cosa important. Cada consumidor influeix en la demanda i directament en la vida de molts animals. Pots anar eliminant poc a poc aliments d’origen animal, començar per fer els esmorzars vegans, fer un dia a la setmana completament vegà i anar augmentant, el que el cos et demani.
-Busca suport i consells d’algú que hagi donat el pas amb èxit.
-Comença per busca receptes que puguis fer fàcilment, que no tinguin ingredients extranys i que siguin fàcils de trobar. En aquest aspecte cal anar amb compte, hi ha moltes receptes per Internet i no totes són bones ni están ben fetes, hi ha moltes pàgines de cuina no vegana que ara inclouen receptes veganes i de vegades se’ls cola algun ingredient que no ho és.
-Aprèn a veganitzar els teus plats favorits.
-Et trobaràs amb familiars, amics i coneguts que no entendran la teva decisió i intentaran ridiculitzarte, no lluitis contra ells,  no serveis de res. Explica’ls els teus motius i demana que respectin la teva decisió.
Malauradament, et trobaràs amb el que s’anomena  «la policia vegana» que sempre estan a la caça d’errors en el suposadament comportament que hem de mantenir, i que només ho fan per autoconvencers de que ells estan en la línea correcta.

T’animo a fer el pas de  la manera que creguis més convenient per tu.
Ànims, que si vols, pots, els animals i el planeta t’ho agrairan.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *