Faves tendres estofades

Aprofitant que estem en temporada de faves, entre d’altres, aquesta és una bona recepta per gaudir-ne. Son unes faves a la catalane veganes.
Quantitats per a dues racions.

Ingredients: 250 gms de faves desgranades, 40 gms de tempeh marinat, 1 calabizo, 1 ceba, 2 tomàquets de penjar, 1 raig de brandi, 1 branca de menta fresca, 1 fulla de llorer, 1 branca de romani, brou vegetal o aigua, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Tallar el tmpeh i el calabizo a trossos no massa grans. Cobrir el fons d’una cassola amb oli d’oliva, daurar el calabizo, apartar i reservar, en el mateix oli daurem el tempeh i afegim la ceba tallada en brunoise, quan la ceba comenci a agafar color, afegim un raig de brandi, incorporem el llorer i el romaní i donem un parell de voltes perquè es barregin els aromes. En aquest moment afegim el tomàquet ratllat, afegim sal i deixem reduir. Quan veiem que el sofregit està al punt, és el moment d’incorporar les faves i la branca de menta, ho remenem una mica i cobrim amb el brou o aigua i deixem coure a foc mitjà-baix uns 45 minuts més o menys, depenent de la mida de les faves. Provar i rectificar de sal si cal, si les faves estan al punt de cocció, és el moment d’afegir el calabizo i deixar cinc minuts mes fent xup xup, apagar el foc i deixar reposar abans de servir.
Servides amb una mica de menta i acompanyades d’uns cruixents de coral, resulta un plat d’allò més exquisit.


Cantidades para dos raciones.

Ingredientes: 250 gms de habas desgranadas, 40 gms de tempeh marinado, 1 calabizo, 1 cebolla, 2 tomates de colgar, 1 chorro de brandy, 1 branca de menta fresca, 1 hoja de laurel, 1 branca de romero, caldo vegetal o agua, aceite de oliva y sal.

Elaboración: Cortar el tmpeh y el calabizo a trozos no demasiado grandes. Cubrir el fondo de una cazuela con aceite de oliva, dorar el calabizo y reservar, en el mismo aceite doramos el tempeh, añadimos la cebolla cortada en brunoise, cuando la cebolla empieze a tomar color, añadimos un chorro de brandy, incorporamos el laurel y romero y damos un par de vueltas para que se mezclen los aromas. En este momento incorporamos el tomate rallado, añadimos sal y dejamos reducir. Cuando veamos que el sofrito está en su punto, es el momento de incorporar las habas y la branca de menta, lo removemos un poco y cubrimos con el caldo o agua y dejamos cocer a fuego medio-bajo unos 45 minutos mas o menos, dependiendo del tamaño de las habas. Probar y rectificar de sal si hace falta, si las habas están en su punto de cocción, es el momento de añadir el calabizo y dejar cinco minutos mas en el fuego, apagar y dejar reposar antes de servir.

Servidas con un poco de menta y acompañadas de unos crujientes de coral, resulta un plato de lo más exquisito.

Una respuesta a «Faves tendres estofades»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *