Salsa de fruits secs

Aquesta és una salsa molt nutritiva, ideal per acompanyar qualsevol plat de verdura, pasta, seitan, tofu, etc …
Si la deixem ben espessa la podem utilitzar com un paté per prendre amb unes torrades.
Li podem deixar la textura que mes ens agradi per utilitzar-la com salsa o com a paté.

Ingredients: 25 g d’ametlles torrades, 25 g d’avellanes torrades, 250 g de xampinyons, la part blanca d’un porro, 250 ml de nata de soja o civada, oli d’oliva, sal i pebre.

Elaboració: Tallar el porro i els xampinyons a trossos petits. Posar una mica d’oli en una paella i afegir el porro, quan comenci a agafar color, afegir els xampinyons i un xupito de brandi, quan els xampinyons estiguin fets, afegir la nata, sal i pebre a gust i deixar que cogui tot junt un parell de minuts. Afegir al got de la batedora juntament amb els fruits secs i triturar.
Podem rectificar la seva textura al nostre gust, si la volem més líquida afegirem una mica de brou vegetal, si la volem més espessa, una mica de pa ratllat.


Ingredientes: 25 g de almendras tostadas, 25 g de avellanas tostadas, 250 g de champiñones, la parte blanca de un porro, 250 ml de nata de soja o avena, aceite de oliva, sal y pimienta.

Elaboración: Cortar el porro y los champiñones a trozos pequeños. Echar un poco de aceite en una sarten y añadir el porro, cuando empieze a tomar color, añadir los champiñones y un chupito de brandy, cuando los champiñones estén hechos, añadir la nata, sal y pimienta al gusto y dejar que hierva todo junto un par de minutos. Añadir al vaso de la batidora junto con los frutos secos y triturar.
Podemos rectificar su textura a nuestro gusto, si la queremos más líquida añadiremos un poco de caldo vegetal, si la queremos más espesa, un poco de pan rallado.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *