Aquesta és una salsa molt nutritiva, ideal per acompanyar qualsevol plat de verdura, pasta, seitan, tofu, etc …
Si la deixem ben espessa la podem utilitzar com un paté per prendre amb unes torrades.
Li podem deixar la textura que mes ens agradi per utilitzar-la com salsa o com a paté.
Ingredients: 25 g d’ametlles torrades, 25 g d’avellanes torrades, 250 g de xampinyons, la part blanca d’un porro, 250 ml de nata de soja o civada, oli d’oliva, sal i pebre.
Elaboració: Tallar el porro i els xampinyons a trossos petits. Posar una mica d’oli en una paella i afegir el porro, quan comenci a agafar color, afegir els xampinyons i un xupito de brandi, quan els xampinyons estiguin fets, afegir la nata, sal i pebre a gust i deixar que cogui tot junt un parell de minuts. Afegir al got de la batedora juntament amb els fruits secs i triturar.
Podem rectificar la seva textura al nostre gust, si la volem més líquida afegirem una mica de brou vegetal, si la volem més espessa, una mica de pa ratllat.
Ingredientes: 25 g de almendras tostadas, 25 g de avellanas tostadas, 250 g de champiñones, la parte blanca de un porro, 250 ml de nata de soja o avena, aceite de oliva, sal y pimienta.
Elaboración: Cortar el porro y los champiñones a trozos pequeños. Echar un poco de aceite en una sarten y añadir el porro, cuando empieze a tomar color, añadir los champiñones y un chupito de brandy, cuando los champiñones estén hechos, añadir la nata, sal y pimienta al gusto y dejar que hierva todo junto un par de minutos. Añadir al vaso de la batidora junto con los frutos secos y triturar.
Podemos rectificar su textura a nuestro gusto, si la queremos más líquida añadiremos un poco de caldo vegetal, si la queremos más espesa, un poco de pan rallado.