Hummus

L’hummus és molt senzill de fer, de textura fina i suau, no és res més que un puré de cigrons a què li afegim uns pocs ingredients més que li donen aquest sabor tan peculiar i exquisit, se sol acompanyar amb olives, nachos, crudités o pa de pita.

Ingredients: 400 g de cigrons cuits, 2 grans d’all, 4 cdas d’oli d’oliva, suc de 1/2 llimona, 1 cda de tahini, 1/2 cta de comí, sal i pebre.

Elaboració: Tirar tots els ingredients a la batedora i triturar fins que quedi una crema homogènia. Perquè l’hummus quedi més melós, afegeix un rajolí de llet o aigua o brou de cocció.
Servir  amb una mica de pebre vermell per sobre i un rajolí d’oli d’oliva.

*Una variant seria fer-ho amb la meitat de cigrons i la meitat de carbassa rtostida. La resta tot igual.
Es pot servir dins de la carabassa que haurem buidat amb cura per rostir i fer l’humus.
Servida d’aquesta manera, queda un plat molt original.


El hummus es muy sencillo de hacer, de textura fina y suave, no es nada más que un puré de garbanzos al que le añadimos unos pocos ingredientes más que le dan ese sabor tan peculiar y exquisito, se suele acompañar con aceitunas, nachos, crudités o pan pita.

Ingredientes: 400 g de garbanzos cocidos, 2 dientes de ajo, 4 cdas de aceite de oliva, zumo de 1/2 limón, 1 cda de tahini, 1/2 cta de comino, sal y pimienta.

Elaboración: Hechar todos los ingredientes a la batidora y triturar hasta que quede una crema homogénea. Para que el hummus quede más meloso, añade un chorrito de leche o agua o caldo de cocción.
Servir  con un poco de pimentón por encima y un chorrito de aceite de oliva.

*Una variante sería hacerlo con la mitad de garbanzos y la mitad de calabaza asada. El resto todo igual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *