Patates confitades farcides

patates farcidesAquesta és una recepta per quedar bé quan tinguis convidats i que a més pots tenir preparada amb antelació, no és difícil de preparar i dóna molt bon resultat. El farcit el pots fer del que vulguis,  de temphe “tipus tonyina”,  de escalivada, de bolets, de verdures saltejades etc…en aquest recepta l’important és la patata confitada, que, pots tunejar i donar-li  la forma que vulguis, quadrades, rodones o partides per la meitat.
Aquest és un plat que se serveis a temperatura ambient.

*Confitar és l’acció de cuinar un aliment en oli a foc mínim i amb el recipient tapat per aconseguir la seva cocció sense que s’arribi a fregir.

Ingredients: Patates, oli d’oliva, una fulla de llorer, una branca de farigola, un parell d’alls, uns grans de pebre negre i el farcit que decidim posar a les patates.
Les quantitats dels ingredients dependran de les patates que vulguis fer.

Elaboració: Pelar les patates i tallar en forma cuadrada o rodona. Ambpatatas rellenas l’ajut d’un aparell de fer boles, les buidem amb compte de no trencar la base ni les parets. Mentre les anem preperant, les anem submergint en un bol amb aigua perquè no s’oxidin.
En un pot posem l’oli, el llorer, la farigola, els alls, el pebre i les patates i ho deixem que es vagi fent molt a poc a poc a foc minim.  Estaran confitades quan la patata estigui tova. Les podem punxar per comprovar.
Quan les patates estiguin confitades, treure de l’oli, escórrer i deixar refredar, un cop fredes, omplir amb el farcit escollit i servir.

*A les fotos podeu veure dos farcits i dues formes diferents de les patates, unes tenen una forma quadrada i estan farcides amb temphe tipus tonyina en oli i les altres rodones, amb escalivada.


Esta es una receta para quedar bien cuando tengas invitados y que además puedes tener preparada con antelación, no es difícil de preparar y da muy buen resultado. El relleno puedes hacerlo de lo que quieras, de temphe «tipo atún» de ecalivada, de setas, de verduras salteadas etc…en esta receta lo importante es la patata confitada, que puedes tunear y darle la forma que quieras, cuadradas, redondas o partidas por la mitat.
Este es un plato que se sirve a temperatura ambiente.

*Confitar es la acción de cocinar un alimento en aceite a fuego mínimo y con el recipiente tapado para lograr su cocción sin que se llegue a freirse.

Ingredientes: Patatas, aceite de oliva, una hoja de laurel, una rama de tomillo, un par de ajos, unos granos de pimienta negra y el relleno que decidamos poner a las patatas.
la cantidad de los ingredientes dependerán de las patatas que queramos hacer.

Elaboración: Pelar las patatas y cortar en forma cuadrada o redonda. Con la ayuda de un aparato de hacer bolas, las vaciamos con cuidade de no romper la base ni las paredes. Mientras las vamos preparando, las vamos sumergiendo  en un bol con agua para que no se oxidin.
En un cazo ponemos aceite el laurel, tomillo, pimienta, los ajos y las patatas y lo dejamos que se vaya haciendo muy despacio a fuego mínimo. Estaran confitadas cuando la patata este blanda. las podemos pinchar para comprobar.
Cuando las patatas estén confitadas, sacar del aceite, escurrir y dejar enfriar, una vez frias, llenar con el relleno elegido y servir.

*En las fotos podéis ver dos rellenos y dos formas distintas, unas tienen una forma cuadrada y están rellenas con temphe tipo atún en aceite y las otras redondas, con escalivada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *