Vichyssoise

VichyssoiseLa vichyssoise és una crema saborosa, fàcil de preparar, molt nutritiva i refrescant per a l’estiu. Encara que hi ha porros tot l’any, els d’estiu són més tendres i d’un sabor més suau.

Podriem dir que el més complicat d’aquesta recepta, és escriure bé el seu nom.

Ingredients: 400 g de la part blanca de porro, 2 patates mitjanes, 1 ceba tendra, brou vegetal o aigua, 2 cdas d’oli d’oliva, 1 cda de margarina, 150 ml de nata de civada o soja, sal i pebre blanc.

Elaboració: Netegem bé els porros i tallem a trossos, només utilitzarem la part blanca, la verda podem reservar-la per algun brou. Tallem també la ceba i les patates. Ofeguem el blanc de el porro i la ceba amb una mica d’oli, margarina i sal a foc baix. Quan el porro i la ceba estiguin transparents, afegim les patates tallades, salpebrem i ofeguem tot junt uns minuts. Afegim el brou vegetal o aigua fins cobrir-ho tot i deixem coure uns 20 minuts. Apartem de foc, retirem part del brou i ho reservem per si ens cal més tard per donar la consistència que més ens agradi. Triturem el conjunt i finalment, posem la nata i remenem bé, si ha quedat molt espès, podem afegir part del brou que haguem reservat fins que obtinguem la consistència desitjada.
Si volem una crema ben fina, podem passar-la per un colador.
Deixem refredar bé i guardem a la nevera.
Servir ben freda amb una mica de cibulet picat.
*També queda molt bé combinada amb salmorejo com es veu a la foto.


La vichyssoise es una crema sabrosa, fácil de preparar, muy nutritiva y refrescante para el verano. Aunque hay puerros durante todo el año, los de verano son más tiernos y de un sabor más suave.

Ingredientes: 400 gms. de la parte blanca de puerro, 2 patatas medianas, 1 cebolla tierna, caldo vegetal o agua, 2 cdas de aceite de oliva, 1 cda. de margarina, 150 ml. de nata de avena o soja, sal y pimienta blanca.

Elaboración: Limpiamos bien los puerros y cortámos a trozos, solo utilizaremos la parte blanca, la verde podemos reservarla para algún caldo. Cortamos también la cebolla y las patatas. Rehogamos el blanco del puerro y la cebolla con un poco de aceite, margarina y sal a fuego bajo. Cuando el puerro y la cebolla estén trasparentes, añadimos las patatas cortadas, salpimentamos  y rehogamos todo junto unos minutos. Añadimos el caldo vegetal o agua hasta cubrirlo todo y dejamos cocer unos 20 minutos. Apartamos del fuego, retiramos parte del caldo y lo reservamos por si nos hace falta más tarde para dar la consistencia que más nos guste. Trituramos el conjunto y por último, echamos la nata y removemos bien, si ha quedado muy espeso, podemos añadir parte del caldo que tengamos reservado hasta que obtengamos la consistencia deseada. Si queremos una crema bien fina, podemos pasarla por un colador.
Dejamos enfriar bien y guardamos en la nevera.
Servir bien fria con un poco de cebollino picado.
*También queda muy bién combinada con salmorejo como se ve en la foto de arriba.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *