Seitan sense gluten

Aquest seitan és un bon recurs per als vegans/vegetarians  al·lèrgics  al gluten. És ideal per cuinar-lo a la planxa volta i volta i acompanyat d’una bona salsa.
Amb aquestes quantitats surt una peça d’uns 400 g.

Ingredients: 200 g de mongetes blanques cuites, 100 g de quinoa cuita, 40 g de farina d’arròs, 20 gms de farina de cigró, 2 cdas de concentrat de tomàquet, 1 cda de polpa de nyora, 1 cda de vinagre de Mòdena, 2 cdas d’oli d’oliva, 1 cta de herbes provençals, 1 cta de ceba en pols i  1 cta de barreja d’espècies, o les especiès del vostre gust.

Elaboració: En un bol, barrejar tots els ingredientos secs. A part triturar les mongetes i la quinoa amb l’oli, el vinagre, el tomàquet i la nyora, afegir-lo a al bol i pastar una mica perquè s’integri tot.
Formar una peça rodona i allargada i embolicar en paper d’alumini prement bé a les puntes, embolicant com si fos un caramel i ficar la peça al forn preescalfat a 180 º amb el foc de dalt i baix. El tindrem uns 45 minuts, a meitat del temps li donarem la volta perquè es faci uniformement.
Un cop fet, deixem refredar i guardem a la nevera. Es pot congerlar perfectament.


Con estas cantidades sale una pieza de unos 400 gms.

Ingredientes: 200 gms. de alubias blancas cocidas, 100 gms. de quinoa cocida, 40 gms, de harina de arróz, 20 gms de harina de garbanzo, 2 cdas. de concentrado de tomate, 1 cda. de pulpa de ñora,1 cda. de vinagre de Módena, 2 cdas. de aceite de oliva, 1 cta. de hiervas provenzales, 1 cta. de cebolla en polvo y  1 cta. de mezcla de especias, o especias de vuestra elección.

Elaboración: En un bol, mezclar todos los ingredientos secos.Aparte triturar las judías y la quinoa con el aceite, el vinagre, el tomate y la ñora, añadirlo al bol y amasar un poco para que se integre todo.
Formar una pieza redonda y alargada y envolver en papel de aluminio apretando bien en las puntas (como si envolviesemos un caramelo) y meter la pieza en el horno precalentado a 180º fuego arriba y abajo. Lo tendremos unos 45 minutos, ma mitad de cocción de daremos la vuelta para que se haga uniformemente.
Una vez hecho, dejaremos enfriar y guardamos en la nevera. Se puede congelar tranquilamente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *