Mossets de seitan

M’agrada fer diferents textures i aconseguir diferents sabors amb el seitan, en aquest cas ho faig ja trossejat i va molt bé per fer pinxos, saltats o afegir-lo a un estofat.
Amb aquestes quantitats surten uns 700 g de mossets.

Ingredients: 150 g de cigrons cuits, 125 g de gluten, 1/2 tassa de brou vegetal o aigua, 1 cda de tahini, 1/2 cta de sal, 1 cta de combinat d’espècies, 1 cda de Llevat nutricional, 1/2 cda de vinagre de poma, 1 cda d’oli.

Elaboració: en un bol barrejar el gluten, llevat nutricional, sal i espècies. Tritureu els cigrons juntament amb el brou l’oli i vinagre i afegir-lo al bol. Amassar bé perquè s’integri tot i deixem reposar uns 15 minuts, tornem a pastar una mica i anem dividint la massa en porcions que posarem a bullir durant 20 minuts. Perquè agafi millor sabor, afegir a l’aigua de bullir unes fulles de llorer, farigola i uns grans d’all.
Apartar del foc i escórrer, quan els trossos estiguin freds, ja els podem guardar a la nevera o congelar per preparar les nostres receptes.


Me gusta hacer diferentes texturas i conseguir distintos sabores con el seitán, en este caso lo hago ya troceado y va muy bien para pinchos, salteados o añadirlo a un estofado.
Con estas cantidades salen unos 700 gms.

Ingredientes: 150 gms de garbanzos cocidos, 125 gms. de gluten, 1/2 taza de caldo vegetal o agua, 1 cda de tahini, 1/2 cta de sal, 1 cta combinat especias, 1 cda de llevat nutricional, 1/2 cda de vinagre de manzana, 1 cda de aceite.

Elaboración: en un bol mezclar el gluten, levadura nutricional, sal i especias. Triturar los garbanzos junto con el caldo el aceite y vinagre y añadirlo al bol. Amasar bien para que se integre todo y dejamos reposar unos 15 minutos, volvemos a amasar un poco y vamos dividiendo la masa en porciones que podndremos a hervir durante 20 minutos. Para que coja mejor sabor, añadir al agua de cocción unas hojas de laurel, tomillo y unos granos de ajo.
Apartar del fuego y escurrir, cuando los trozos esten frios, ya los podemos guardar en la nevera o congelar para preparar nuestras recetas.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *