Galetes de taronja (sense glúten)

Cal pensar també en les intoleràncies i al·lèrgies.
Aquestes galetes sense gluten són realment exquisides i les pots degustar tant si ets celíac com no. Són de taronja però podeu fer la mateixa combinació amb llima o llimona.

Ingredients: 125 gms de farina d’arròs, 125 gms de Maizena, 100 gms de margarina, 75 gms de sucre glaçé, 2 cdas de suc de taronja, ratlladura de taronja, 1 cta d’aigua de tarongina (opcional) 1/2 cta de bicarbonat, 1/2 cta de llevat en pols.

Elaboració: Batre la margarina amb el sucre i incorporar les farines, el suc, la ratlladura de taronja i la tarongina i pastar fins que s’incorpori tot. Embolicar en paper film i deixar reposar a la nevera perquè s’endureixi i poder tallar millor.
Estirar la massa, donar forma a les galetes i posar-les en la safata del forn sobre paper vegetal. Cal anar amb compte perquè és una massa molt fràgil. Preescalfar el forn a 180º i enfornar de 10 a 12 minuts. Cal vigilar perquè es fan ràpid. Deixar refredar sobre una reixeta i quan estiguin fredes, decorar. Podem decorar-les amb una glaça de taronja, xocolata …

Per a la glaça de taronja: 4 cdas de sucre glaçé i 1 cda de suc de taronja. Barrejar amb les barilles, si queda massa líquid afegir més sucre, si queda massa sec, afegir més suc.


Ingredientes: 125 gms. de harina de arroz, 125 gms. de Maizena, 100 gms. de margarina, 75 gms. de azúcar glass, 2 cdas. de zumo de naranja, ralladura de naranja, 1 cta. de agua de azahar (opcional) 1/2 cta. de bicarbonato, 1/2 cta. levadura en polvo.

Elaboración: Batir la margarina con el azúcar glass e incorporar las harinas, el zumo y la ralladura de naranja, el agua de azahar  y amasar hasta que se incorpore todo. Envolver en papel film y dejar reposar en la nevera para que endurezca y poder cortar mejor.
Estirar la masa, dar forma a las galletas y colocarlas en la bandeja del horno sobre papel vegetal. Hay que tener cuidado porque es una masa muy frágil.
Precalentar el horno a 180º y hornear de 10 a 12 minutos. Hay que vigilar porque se hacen rápido.
Dejar enfriar sobre una rejilla y cuando estén frias, decorar.
Podemos decorarlas con una glasa de naranja, chocolate…

Para la glasa de naranja: 4 cdas. de azúcar glas  y 1 cda. de zumo de naranja. Mezclar con las varillas, si queda demasiado líquido añadir más azúcar, si queda demasiado seco, añadir más zumo.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *