Pastís de xocolata i vainilla

Aquest és el meu pastís estrella. Per als amants de la xocolata el triomf està assegurat.
Unes vegades el faig amb cobertura de vainilla, altres amb cobertura de xocolata i d’altres meitat i meitat.

Ingredients per al pa de pessic: Una tassa i mitja de llet de soja, una cullerada de vinagre de poma, una tassa i un terç de sucre, mitja tassa d’oli de gira-sol, una tassa i mitja de farina de blat, mitja tassa de cacau en pols, mitja cta de llevat i mitja cta de bicarbonat.

Ingredients per a la cobertura de vainilla: Mitja tassa de margarina a temperatura ambient, mitja tassa de mantega vegetal Crisco, mateix pes en sucre glacè tamisat, una cta de vainlla, dues cullerades de nata de soja.

Elaboració del pa de pessic: Posar en un bol la llet i el vinagre de poma. A part tamisar la farina amb el cacau, el llevat i el bicarbonat. Quan la llet s’hagi tallat (passaran uns minuts) afegir la vainilla, l’oli i el sucre i batre. afagir la barreja de farina i cacau en dues vegades i barrejar perquè s’integri bé. Untar un motlle amb margarina i afegir la barreja.
Preescalfar el forn a 180º i coure durant 45 minuts més o menys. Punxar amb un escuradents i si surt sec ja està i si no, ho deixem una mica més que cada forn és diferent. Deixar refredar abans de treure del motllo.

Elaboració de la cobertura: Muntar la margarina i mantega amb el sucre tamisat i la vainilla. Quan estigui tot ben integrat anar afegint la nata i seguir batent una mica més. Posar la cobertura a la nevera perquè prengui cos fins a l’hora de muntar el pastís.

Muntatge: Quan el pa de pessic estigui ben fred, tallar per la meitat i untar amb una mica de melmelada de maduixa i una capa de cobertura de vainilla, (opcional) pots saltar-te aquest pas i només cobrir l’exterior del pa de pessic.
Cobrir tot el pastís amb la cobertura i adornar amb màniga pastissera a la teva imaginació.


Ingredientes para el bizcocho:  Una taza y media de leche de soja, una cucharada de vinagre de manzana, una taza y un tercio de azúcar, media taza de aceite de girasol,  una taza y media de harina de trigo, media taza de cacao en polvo,  media cta. de levadura y media cta. de bicarbinato.

Ingredientes para la cobertura de vainilla: Media taza de margarina a temperatura ambiente, media taza de manteca  vegetal Crisco, mismo peso en azúcar glass tamizado, una cta. de vainlla, dos cucharadas de nata de soja.

Elaboración del bizcocho: Poner en un bol la leche y el vinagre de manzana. Aparte tamizar la harina con el cacao, la levadura y el bicarbonato. Cuando la leche se haya cortado (pasarán unos minutos) añadir la vainilla, el aceite y el azúcar y batir. Aañadir la mezcla de harina y cacao en dos veces y mezclar para que se integre bien.
Untar un molde con margarina y añadir la mezcla.
Precalentar el horno a 180º y hornear durante 45 minutos más o menos. Pinchar con un palillo y si sale seco ya está y si no, lo dejamos un poco más que cada horno es distinto. Dejar enfriar antes de desmoldar.

Elaboración de la cobertura: Montar la margarina y manteca con el azúcar tamizado y la vainilla. Cuando este todo bien integrado ir añadiendo la nata y seguir batiendo un poco más. Poner la cobertura en la nevera para que tome cuerpo hasta la hora de montar la tarta.

Montaje: Cuando el bizcocho esté bien frío, cortar por la mitad y untar con un poco de mermelada de fresa  y una capa de cobertura de vainilla, (opcional) puedes saltarte este paso y solo cubrir el exterior del bizcocho. Untar toda la tarta con la cobertura y adornar con manga pastelera a tu imaginación.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *