Púding de carbassa

Un postre deliciós, senzill d’elaborar i amb molt bon resultat.

Ingredients: 500 g de carbassa, 250 g de sucre, 500 ml de llet de soja (o la de la vostra preferència), 1 branca de canyella, 1 cta de vainilla, 1 cda d’agar agar en pols.

Elaboració: Trossejar la carbassa i posar-la a coure amb el sucre, la branca de canyella i la vainilla. Quan la carbassa estigui tendra, retirar la branca de canyella i triturar. Afegir la llet i l’agar i portar de nou al foc sense deixar de remenar fins que bulli. Bolcar en un recipient caramelitzat (pots fer servir caramel líquid), deixar refredar i ficar-lo a la nevera.



Ingredientes:
500 gms de calabaza, 250 gms de azúcar, 500 ml de leche de soja (o la de vuestra preferencia), 1 rama de canela, 1 cta de vainilla, 1 cda de agar agar en polvo.

Elaboración: Trocear la calabaza y ponerla a cocer con el azúcar, la rama de canela y la vainilla. Cuando la calabaza esté tierna, retirar la rama de canela y triturar. Añadir la leche y el agar y llevar de nuevo al fuego sin dejar de remover hasta que hierva. Volcar en un recipiente caramelizado (puedes usar caramelo líquido), dejar enfriar y meterlo en la nevera.

Embotid de portobello

Un embotit fàcil de d’elaborar per fer els teus entrepans i està boníssim. Sense colorants ni conservants.

Ingredients: 175 g de xampinyons portobello, 10 g de ceps o barreja de bolets deshidratats, la part blanca d’un porro, un tall de tofu (opcional) suc de 1/2 llimona, 175 ml d’aigua, 2 ctas d’agar agar en pols, 1/2 cta de sal, 1/4 cta pebre negre en gra, 1/4 cta llavors de coriandre, 1/4 cta d’alfàbrega, 1/4 cta de julivert, 2 cdas d’oli d’oliva.

Elaboració: Bullir una mica d’aigua i posar a hidratar els ceps. Tallar el porro i els xampinyons a trossets petits. Posar l’oli en una paella i afegir el porro, quan comenci a agafar color, afegir els xampinyons i els bolets hidratades i saltar. Apartar del foc i posar-lo al got de la batedora. Afegir la llimona, les espècies i la sal.
En un pot posar l’aigua i les dues ctas d’agar, portar al foc fins que bulli. Afagir-ho a la barreja i triturar tot junt. Un cop triturat, tallar el tofu a trossets i afegir-lo, si no vols utilitzar el tofu, et saltes aquest pas. Barrejar i posar-ho en un motlle perquè solidifiqui. Jo utilitzo un got de tub. Quan s’hagi refredat, ficar-lo a la nevera. Quan estigui ben fred i quallat el pots desmotllas i embolicar-lo en paper film i ja ho tens llest per anar tallant i utilitzar-lo per als teus entrepans.


Ingredientes: 175 gms. de champiñones portobello, 10 gms, de ceps o mezcla de setas deshidratadas, la parte blanca de un puerro,  una loncha de tofu (opcional) zumo de 1/2 limón, 175 ml. de agua, 2 ctas de agar agar en polvo, 1/2 cta. de sal, 1/4 cta. pimienta negra en grano, 1/4 cta. semillas de cilantro, 1/4 cta. de albahaca, 1/4 cta. de perejil, 2 cdas. aceite de oliva.

Elaboración:  Hervir un poco de agua y poner a hidratar los ceps. Cortar el puerro y los champiñones en trocitos pequeños. Poner el aceite en una sartén y echar el puerro, cuando empiece a trasparentar añadir los champiñones y las setas hidratadas y saltear.  Apartar del fuego y ponerlo en el vaso de la batidora. Añadir el limón, las especias y la sal. En un cazo poner el agua y las dos ctas. de agar. Llevar al fuego hasta que hierva. Añadirlo a la mezcla y triturar todo junto. Una vez triturado, Cortar el tofu en trocitos y añadirlo, si no quieres utilizar el tofu, te saltas este paso. Mezclar y ponerlo en un molde para que solidifique. Yo utilizo un vaso de los de cubalibre. Cuando haya enfriado, meterlo en la nevera. Cuando esté bien frio y cuajado puedes desmoldarlo y envolverlo en papel film y ya lo tienes listo para ir cortando y utilizarlo para  tus bocadillos.

Tofu caramelitzat

Ingredients: 1 bloc de tofu dur, 1 taronja, 1 llima, 1 cda de sucre integral de canya, 1 copeta de brandi, oli d’oliva, sal i pebre.

Elaboració: Escórrer el tofu i tallar a daus, ruixar amb el suc de llima, salpebrar i deixar macerar durant una hora més o menys. Posar oli en una paella i fregir el tofu. Quan estigui dauradet afegir el brandi, deixar reduir una mica, tirar el suc d’una taronja, el del macerat de la llima i el sucre. Deixar reduir fins que quedi caramelitzat.



Ingredientes:
1 bloque de tofu duro, 1 naranja, 1 lima, 1 cda. de azúcar integral de caña, 1 copita de brandy, aceite de oliva, sal y pimienta.

Elaboración: Escurrir el tofu, cortar en dados, rociar con el zumo de lima, salpimentar y dejar macerar durante una hora más o menos. Echar aceite en una sartén y freir el tofu. Cuando esté doradito añadir el brandy, dejar reducir un poco, echar el zumo de una naranja, el del macerado de la lima y el azúcar. Dejar reducir hasta que quede caramelizado.

Donuts

Donuts casolans i totalment vegans.

Ingredients: 250 gms de farina de força, 15 gms de llevat fresc, 1 cta de sucre, 1/2 tassa de llet tèbia, 45 gms de margarina pomada, 50 gms de sucre, 1 cda xarop d’atzavara, 1 cta extracte de vainilla, 2 llavors de cardamom, 50 ml de suc de taronja, 1 cta de Maizena.
Per a la glaça: sucre glaçé, llimona i aigua.

En el vídeo es pot veure amb detall com s’elaboren.


Ingredientes: 250 gms harina de fuerza, 15 gms levadura fresca, 1 cta de azúcar, 1/2 taza de leche tibia, 45 gms de margarina pomada, 50 gms de azúcar, 1 cda sirope de agave, 1 cta extracto de vainilla, 2 semillas de cardamómo, 50 ml de zumo de naranja, 1 cta de maicena.
Para la glasa: azúcar glass, limón y agua.

En el video se puede ver con detalle como se elaboran.

Pastís de «formatge»

Després d’algunes proves, aquesta és la millor combinació que he trobat per fer un bon pastís de «formatge».
És molt fàcil de fer i el resultat és espectacular.

Ingredients: Una terrina de 225 g de formatge Toffuti natural, 2 iogurts de soja naturals, 50 g de farina Yolanda, 100 g de sucre, 1 cta de vainilla.

Elaboració: Els ingredients han d’estar a temperatura ambient. Posar en un bol el formatge, iogurts, sucre i vainilla. Batre a velocitat baixa fins que s’integri tot. Afegir la farina i seguir batent fins quedi tot ben barrejat. Untar un motlle 15 mm. amb margarina, escampar una mica de farina i afegir la barreja.
Preescalfar el forn a 180 º i coure 45 o 50 minuts. Deixar refredar i treure del motllo.


Ingredientes: Una tarrina de queso Toffuti natural, 2 yogurs de soja naturales, 50 gms. de harina Yolanda, 100 gms. de azúcar, 1 cta. de vainilla.

Elaboración: Los ingredientes deben estar a temperatura ambiente. Poner en un bol el queso, yogurs, azúcar y vainilla. Batir a velocidad baja hasta que se integre todo. Añadir la harina y seguir batiendo hasta quede todo bien mezclado. Untar un molde  15 mm. con margarina, espolvorear con harina y añadir la mezcla.
Precalentar el horno a 180º y hornear  45 o 50 minutos. Dejar enfriar y desmoldar.

Salsa criolla

Molt bona i saludable. Ideal per amanir plats de pasta o llegums, o prendre-la amb unes torrades.

Ingredients: Ceba tendra, pebrot vermell, pebrot verd, coriandre, pebre, sal, vinagre de poma i oli.

Elaboració: Picar bé les verdures a talls petits. Fer una vinagreta amb la proporció 1 part de vinagre per tres d’oli, sal pebre i coriandre al gust. Emulsionar, afegir a les verdures, barrejar bé tot i ja la tenim a punt per amanir el plat escollit.



Ingredientes:
Cebolla tierna, pimiento rojo, pimiento verde, cilantro, pimienta, sal, vinagre de manzana y aceite.

Elaboración: Picar bien menuditas las verduras. Hacer una vinagreta con la proporción 1 de vinagre por tres de aceite , sal pimienta y cilantro al gusto. Emulsionar, añadir a las verduras  y mezclar.

Frosting de vainilla

Frosting de vainilla per cupcakes i pastissos.

Ingredients: 1/2 tassa de mantega vegetal Crisco, 1/2 tassa de margarina, 3 tasses de sucre glaçe, 1/4 de tassa de nata de soja, 1 cta d’extracte de vainilla.

Elaboració: Els ingredients han d’estar a temperatura ambient. Batre Crisco, margarina i el sucre a velocitat baixa fins que estigui cremós. Afegir la vainilla i la nata i seguir batent a velocitat baixa fins que s’integri i després pujar a velocitat alta i batre una mica més.

Guardar a la nevera perquè agafi més cos i ja estarà a punt per utilitzar.


Ingredientes: 1/2 taza de manteca vegetal Crisco, 1/2 taza de margarina, 3 tazas de azúcar glas, 1/4 de taza de nata de soja, 1 cta. de extracto de vainilla.

Elaboración: Los ingredientes deben estar a temperatura ambiente. Batir Crisco, margarina y el azúcar a velocidad baja hasta que esté cremoso. Agregar la vainilla y la nata y seguir batiendo a velocidad baja hasta que se integre y luego subir a velocidad alta y batir un poco más. Guardar en la nevera para que coja más cuerpo y listo para usar.

Adob per pinxos

Ingredients: 1/2 ceba ratllada, 1 cta de pebre vermell picant, 2 ctas de pebre vermell dolç, 1 cta de gingebre, 1 cta de comí, 1/2 cta de coriandre, 125 ml d’oli d’oliva, 1 cta de sal.

Elaboració: Barrejar les espècies, afegir l’oli i batre una mica. Tallar a daus l’ingredient triat pels pinxos, posar-ho en l’adob i deixar macerar a la nevera 24 h. Muntar les broquetes i fer a la planxa.

Aquest macerat va molt bé per als pinxos de seitan.


Ingredientes: 1/2 cebolla rallada, 1 cta. de pimentón picante, 2 ctas. de pimentón dulce, 1 cta. de jengibre, 1 cta. de comino, 1/2 cta. de cilantro, 125. ml. de aceite de oliva, 1 cta. de sal.

Elaboración: Mezclar las especies, añadir el aceite y mezclar. Cortar en dados el ingrediente elegido para los pinchos, ponerlo en el adobo y dejar macerar en la nevera 24 h.
Montar los pinchos y hacer a la plancha.

Este macerado va muy bien para los pinchos de seitán.

Carbassons lluna farcits

Ingredients: 2 carbassons lluna, 50 g de tofu, 1 ceba tendra, 125 g de xampinyons, 1 pastanaga, oli d’oliva, sal i pebre.
Per gratinar: llevat nutricional, ametlla mòlta i pa ratllat.

Elaboració: Rentar els carbassons i tallar la part superior. Amb un ganivet fer uns talls en el centre, afegir una mica de sal i oli i coure al forn a 210 º durant 15/20 minuts.
Treure del forn, deixar refredar una mica per no cremar-nos i buidar el seu interior amb una cullera. Reservar.
Per al farcit: picar la ceba ben menuda, tallar els xampinyons i el tofu a trossos petits i ratllar la pastanaga. Posar una mica d’oli en una paella i afegir la ceba amb una mica de sal, quan comenci a agafar color afegir els xampinyons i la pastanaga, salpebrar i deixar fer tot junt remenant de tant en tant. Al final afegir el tofu i la el carbassó que hem reservat del buidatge i deixar cinc minuts més.
Amb una cullera anem omplint els carbassons, posem per sobre una barreja a parts iguals de llevat nutricional, ametlla ratllada i pa ratllat i gratinem.



Ingredientes:
2 calabacines luna, 50 gms., de tofu, 1 cebolla tierna, 125 gms, de champiñones, 1 zanahoria, aceite de oliva, sal y pimienta. Para gratinar: levadura de cerveza, almendra molida y pan rallado.

Elaboración: Lavar los calabacines y cortar la parte superior. Con un cuchillo hacer unos cortes en el centro, añadir un poco de sal y aceite y hornear a 210º durante 15/20 minutos. Sacar del horno, dejar enfriar un poco para no quemarnos y vaciar su interior con una cuchara. Reservar.
Para el relleno: picar la cebolla bien menudita, cortar los champiñones y el tofu en trozos pequeños y rallar la zanahoria. Poner un poco de aceite en una sarten y añadir la cebolla con un poco de sal, cuando empiece a tomar color añadir los champiñones y la zanahoria, salpimentar y dejar hacer todo junto removiendo de vez en cuando. Al final añadir el tofu y la el calabacín que hemos reservado del vaciado y dejar cinco minutos más.
Con una cuchara vamos rellenando los calabacines, espolvoreamos por encima una mezcla a partes iguales de levadura de cerveza, almendra rallada y pan rallado y gratinamos.