Embotid de portobello

Un embotit fàcil de d’elaborar per fer els teus entrepans i està boníssim. Sense colorants ni conservants.

Ingredients: 175 g de xampinyons portobello, 10 g de ceps o barreja de bolets deshidratats, la part blanca d’un porro, un tall de tofu (opcional) suc de 1/2 llimona, 175 ml d’aigua, 2 ctas d’agar agar en pols, 1/2 cta de sal, 1/4 cta pebre negre en gra, 1/4 cta llavors de coriandre, 1/4 cta d’alfàbrega, 1/4 cta de julivert, 2 cdas d’oli d’oliva.

Elaboració: Bullir una mica d’aigua i posar a hidratar els ceps. Tallar el porro i els xampinyons a trossets petits. Posar l’oli en una paella i afegir el porro, quan comenci a agafar color, afegir els xampinyons i els bolets hidratades i saltar. Apartar del foc i posar-lo al got de la batedora. Afegir la llimona, les espècies i la sal.
En un pot posar l’aigua i les dues ctas d’agar, portar al foc fins que bulli. Afagir-ho a la barreja i triturar tot junt. Un cop triturat, tallar el tofu a trossets i afegir-lo, si no vols utilitzar el tofu, et saltes aquest pas. Barrejar i posar-ho en un motlle perquè solidifiqui. Jo utilitzo un got de tub. Quan s’hagi refredat, ficar-lo a la nevera. Quan estigui ben fred i quallat el pots desmotllas i embolicar-lo en paper film i ja ho tens llest per anar tallant i utilitzar-lo per als teus entrepans.


Ingredientes: 175 gms. de champiñones portobello, 10 gms, de ceps o mezcla de setas deshidratadas, la parte blanca de un puerro,  una loncha de tofu (opcional) zumo de 1/2 limón, 175 ml. de agua, 2 ctas de agar agar en polvo, 1/2 cta. de sal, 1/4 cta. pimienta negra en grano, 1/4 cta. semillas de cilantro, 1/4 cta. de albahaca, 1/4 cta. de perejil, 2 cdas. aceite de oliva.

Elaboración:  Hervir un poco de agua y poner a hidratar los ceps. Cortar el puerro y los champiñones en trocitos pequeños. Poner el aceite en una sartén y echar el puerro, cuando empiece a trasparentar añadir los champiñones y las setas hidratadas y saltear.  Apartar del fuego y ponerlo en el vaso de la batidora. Añadir el limón, las especias y la sal. En un cazo poner el agua y las dos ctas. de agar. Llevar al fuego hasta que hierva. Añadirlo a la mezcla y triturar todo junto. Una vez triturado, Cortar el tofu en trocitos y añadirlo, si no quieres utilizar el tofu, te saltas este paso. Mezclar y ponerlo en un molde para que solidifique. Yo utilizo un vaso de los de cubalibre. Cuando haya enfriado, meterlo en la nevera. Cuando esté bien frio y cuajado puedes desmoldarlo y envolverlo en papel film y ya lo tienes listo para ir cortando y utilizarlo para  tus bocadillos.

Una respuesta a «Embotid de portobello»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *