Aquí tens una manera diferent de preparar la llombarda per afegir-la a qualsevol amanida o servir-la com acompanyament de qualsevol plat.
Per les seves propietats beneficioses per a la salut, la llombarda no hauria de faltar en la teva dieta.
Ingredients: 1/2 col llombarda, 150 ml de vinagre de poma, 50 ml d’aigua, 1 fulla de llorer, 5 claus d’olor, 1 cta de pebre 5 baies, 1/2 cta de llavors coriandre, 1/2 cta de mostassa en gra, 1 cta de sucre integral, 2 cdas d’oli d’oliva i sal.
Elaboració: Tallar la col en juliana, posar-la en un colador i afegir-li un grapat de sal, barrejar i posar un pes a sobre que la cobreixi. Deixar reposar 2 hores, passat aquest temps, esbandir bé, escórrer i posar-la en un recipient de vidre.
En un pot posar l’aigua, vinagre i les espècies i posar a bullir, apartar del foc i cobrir la col amb el líquid ben calent, remenem bé perquè s’integri tot i afegim l’oli d’oliva. Deixem refredar i guardem ben tapat a la nevera, mínim 24 hores perquè absorbeixi bé els sabors.
Aquí tienes una manera diferente de preparar la lombarda para añadirla a cualquier ensalada o servir como acompañamiento de cualquier plato.
Por sus propiedades beneficiosas para la salud, la lombarda no debería faltar en tu dieta.
Ingredientes: 1/2 col lombarda, 150 ml de vinagre de manzana, 50 ml de agua, 1 hoja de laurel, 5 clavos de olor, 1 cta de pimienta cinco bayas, 1/2 cta de semillas cilantro, 1/2 cta de mostaza en gra, 1 cta de sucre integral, 2 cdas de aceite de oliva i sal.
Elaboración: Cortar la col en juliana, ponerla en un colador y añadirle un puñado de sal, mezclar y poner un peso encima que la cubra. Dejar reposar 2 horas, pasado este tiempo, enjuagarla bien, escurrir y ponerla en un recipiente de cristal.
En un cazo poner el agua, vinagre y las especias y poner a hervir, apartar del fuego y cubrir la col con el líquido bien caliente, removemos bien para que se integre todo y añadimos el aceite de oliva. Dejamos enfriar y guardamos bien tapado en la nevera, mínimo 24 horas para que absorba bien los sabores.




Versió vegana de el típic pop a la gallega. Ho farem amb bolets shiitake, el resultat és impressionant, molt bo i saludable.
Aquestes postres em recorden al meu pare, ell sempre s’ho prenia i ho gaudia molt. Encara que és molt senzill de preparar i no requereix de moltes explicacions, em ve de gust tenir-lo al bloc en memòria del meu pare, «el iaio Valentí”.
Els fruits vermells no haurien de faltar en la nostra dieta, ja que són molt beneficiosos per a la nostra salut pel seu gran poder antioxidant. Ens protegeixen davant al·lèrgies i també d’algunes malalties a conseqüència de l’edat. Ajuden a reduir la pressió arterial i a disminuir el colesterol, protegint en general el sistema cardiovascular.
Senzilles de fer i amb un resultat excel·lent, ideals per prendre amb el cafè o acompanyar algunes postres.
Aquesta crema de taronja és molt lleugera i refrescant, unes bones postres que es preparen en un moment i que a més son sense gluten.
M’agrada incloure les cremes de verdura a la meva dieta. Es poden prendre fredes, calentes o a temperatura ambient, la qual cosa les fa ideals per a consumir-les tot l’any.
La fideuà vegetal la pots fer amb les verdures que tinguis a mà o les que més t’agradin. El més important és fer un bon brou i un bon sofregit. Quantitats per a 4 raciones.