Una recepta de temporada, fàcil d’elaborar i de la qual poden gaudir tots.
Quan no sigui temps de bolets ni de moniatos, es pot fer amb patates i xampinyons, siitake i gírgoles per exemple.
Ingredients: No poso quantitats perquè tot depèn de la quantitat que vulguem fer.
Moniatos, bolets variats de la nostre elecció, rosinyol, camagroc, rovellons, trompeta etc…, oli d’oliva, all, julivert, farigola, sal i pebre.
Elaboració: Escollir els moniatos d’un bona mida i de forma regular, rentar-los bé i pelar-los. Tallar làmines amb la mandolina perquè quedin totes del mateixa gruix, els posem a la safata de forn, pintem amb oli d’oliva i hi afegim sal, pebre i farigola. Escalfem el forn a 190/200 º i enfornem fins que estiguin cuits, també es poden fregir si volem.
Mentre anem preparant els bolets, que ja tindrem nets, simplement els salgegem, quan ja gairebé estiguin li afegim una picada d’all i julivert, donem un parell de voltes perquè s’integri la picada i apartem.
Per al muntatge, farem capes, anirem intercalat moniato i bolets. reservar alguns trossos més grans i vistosos de bolets per a l’última capa.
Amb els retalls del moniato, he fet uns cruixents per adornar.
Podem presentar-lo com a acompanyament d’un plat, o com a plat principal acompanyat d’una amanida.
Ingredientes: No pongo cantidades porque todo depende de la cantidad que queramos hacer.
Boniatos, setas variadas de nuestra elección, rosinyol, camagroc, rovellons, trompeta etc…, aceite de oliva, ajo, perejil, tomillo, sal y pimienta.
Elaboración: Escoger los boniatos de un buena medida y forma regular, lavarlos bien y pelarlos. Cortar láminas con la mandolina para que queden todas del mismo grosor, los ponémos en la bandeja del horno, pintamos con aceite de oliva y le añadimos sal, pimienta y tomillo. Calentamos el horno a 190/200º y horneamos hasta que estén asados, también se pueden freir si lo deseamos.
Mientras tanto, vamos preparando las setas, que ya tendremos limpias, simplemente las salteamos, cuando estén casi hechas le añadimos una picada de ajo y perejil, damos un par de vueltas para que se integre la picada y apartamos.
Para el montaje, haremos capas, iremos intercalado boniato y setas. reservar algunos trozos más grandes y vistosos de setas para la última capa.
Con los recortes del boniato, he hecho unos crujientes para adornar.
Podemos presentarlo como acompañamiento de un plato, o como plato principal acompañado de una ensalada.