Barretes de pa integral

Aquestes barretes de pa integral són ideals per preparar els nostres entrepans, les podem fer de la mida que vulguem, jo ​​les faig més aviat petites i si cal, m’en menjo dues.

Ingredients: 500 gms de farina integral, 350 ml d’aigua mineral tèbia, 12 gms de llevat fresc o 5 gms de sec, 20 gms de sucre, 8 gms de sal i 25 gms de margarina.

Elaboració: El primer que farem serà activar el llevat i per això barrejarem el llevat amb 75 ml d’aigua tèbia i 10 gms de sucre i ho deixarem reposar 15 minuts.
Per preparar la massa, posarem en un bol la farina tamisada, l’aigua restant 275 ml, la sal i el llevat activat. Barregeu-ho tot amb una cullera, tapeu-ho i deixeu-ho reposar 20 minuts abans de pastar. Passat aquest primer repòs, amassar fins que quedi una massa uniforme i agafi cos, quan la massa estigui llisa, afegir la margarina i amassar de nou per integrar. El total de pastat a mà seran uns 15 minuts. Quan acabem de pastar, unteu un recipient amb una mica d’oli i poseu-hi dins la massa, tapeu-ho i deixeu-ho duplicar el volum.
quan la massa hagi doblat el seu volum, pastar una mica, només per desinflar. Posar de nou la massa al recipient, tapar i deixar triplicar volum.
Pastar de nou per desinflar la massa, tornar a posar-la al recipient i deixar que torni a triplicar el seu volum.
Enfarinar la taula de treball, bolcar la massa i doblegar-la cap endins, pesar-la i dividir-la en porcions de la mateixa mida fent boles doblegant cap endins de fora al centre i bolejar. Tapeu les boles amb film transparent i deixeu reposar 10 minuts. Formar barretes estirant una mica la bola amb les mans i anar doblegant cap a dins fins a formar la barreta. Posar-les a la safata del forn sobre paper vegetal, tapar i deixar que dupliquin la mida.
Encendre el forn només la part de baix a 225 º introduir una safata al fons per afegir aigua i crear vapor.
Abans de ficar els panets al forn, fer uns talls a la superfície amb un ganivet ben esmolat o una fulla d’afeitar, tenint cura de no desinflar la massa.
Introducir els panets al forn i posar aigua bullint a la safata del fons perquè faci vapor. Passats 10 minuts, encendre la part de dalt també i enfornar 15 minuts més o fins que estiguin del vostre gust.
Deixem refredar sobre una reixeta i ja els tindrem. Un cop freds, els podem congelar.


Ingredientes: 500 gms de harina integral, 350 ml de agua mineral, 12 gms de levadura fresca o 5 gms de seca, 20 gms de azúcar, 8 gms de sal y 25 gms de margarina.

Elaboración: Lo primero que haremos será activar la levadura y para ello mezclaremos la levadura con 75 ml de agua tibia y 10 gms de azúcar y lo dejaremos reposar 15 minutos.
Para preparar la masa, pondremos en un bol la harina tamizada, el agua restante 275 ml, la sal y la levadura activada. Mezclar todo con una cuchara, tapar y dejar reposar 20 minutos antes de amasar. Pasado este primer reposo, amasar hasta que quede una masa uniforme y coja cuerpo, cuando la masa esté lisa, añadir la margarina y amasar de nuevo para integrar. El total de amasado a mano serán unos 15 minutos. Cuando terminemos de amasar, untar un recipiente con un poco de aceite y poner dentro la masa, tapar y dejar duplicar su volumen.
Cuando la masa haya doblado su volumen, amasar un poco, solo para desinchar, poner de nuevo la masa en el recipiente, tapar y dejar triplicar volumen.
Amasar de nuevo para desinchar masa, volver a ponerla en el recipiente y dejar que vuelva a triplicar su volumen.Pastar de nou per desinchar massa, tornar a posar-la al recipient i deixar que torni a triplicar el seu volum.
Enharinar mesa de trabajo, volcar la masa y doblarla hacia adentro, pesarla y dividirla en porciones del mismo tamaño haciendo bolas doblando la masa hacia adentro de afuera al centro y bolear. Tapar las bolas con film transparente y dejar reposar 10 minutos. Formar barritas estirando un poco la bola con las manos e ir doblando hacia adentro hasta formar la barrita. Ponerlas en la bandeja del horno sobre papel vegetal, tapar y dejar que dupliquen su tamaño.
Encender el horno sólo la parte de abajo a 225º introducir una bandeja en el fondo para añadir agua y crear vapor.
Antes de meter los panecillos en el horno, hacer unos cortes en la superficie con un cuchillo afilado teniendo cuidado de no desinchar la masa.
Introducir los panecillos en el horno y poner agua hirviendo en la bandeja del fondo para que haga vapor. Pasados 10 minutos, encender la parte de arriba también y hornear 15 minutos más o hasta que estén de nuestro agrado.
Dejar enfriar sobre una rejilla y ya los tendremos. Una vez fríos, los podemos congelar.

Una respuesta a «Barretes de pa integral»

  1. És una feinada, però ho vull intentar, ténen una pinta increible. Creus que em pot funcionar amb una farina sense gluten, no sé quina… Moltes gràcies, és just això el que estava buscant..

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