Arròs basmati de músic

Aquest arròs està inspirat en el típic postre català de músic. És un plat molt nutritiu que podem pendre com a plat únic.

Ingredients: 200 gms d’arròs basmati, 1/2 litre d’aigua, 2 cdas d’oli d’oliva, 1 ceba, una cullerada de panses, un grapat de fruits secs variats de la nostra elecció (nous, avellanes, ametlles, anacards …) un rajolí de brandi, una copa de moscatell, 1/2 cta sal, 2 ctas de curri.

Elaboració: El primer que farem serà posar a hidratar les panses en el moscatell, seguidament posa l’arròs en un colador i esbandeix durant un minut perquè deixi anar l’excés de midó. Deixa que l’arròs escorri tota l’aigua i cou a foc mitjà amb una mica de sal.
Mentre es cou l’arròs, torra una mica les fruits secs  en una paella i reserva.
Quan l’arròs estigui cuit, aparta de foc, posa-ho a escórrer i prepara el següent pas.
Posa l’oli en una paella i afegeix la ceba tallada ben menuda, afegeix-li una mica de sal, quan comenci a agafar color, tira-li un rajolí de brandi i deixa que es faci. Quan la ceba ja tingui un bonic color marró, apartar la paella de foc i posa el curri, torna a posar la paella al foc, dóna-li un parell de voltes i afegeix les panses amb el moscatell i l’arròs, barreja tot amb cura perquè s’integri, apaga el foc i per últim afegeix els fruits secs.
Aquest arròs es menja a temperatura ambient i el servirem amb una mica de cibulet per sobre.


Este arroz está inspirado en el típico postre catalán de musico. Es un plato muy nutritivo que podemos tomar como plato único.

Ingredientes: 200 gms de arroz basmati, 1/2 litro de agua, 1 cebolla, una cucharada de uvas pasas, un puñado de frutos secos variados de nuestra elección (nueces, avellanas, almendras, anacardos…) una chorrito de brandy, una copa de moscatel, 1/2 cta sal, 2 ctas de curry.

Elaboración: Lo primero que haremos sera poner a hidratar las uvas pasas en el moscatel, seguidamente pon el arroz en un colador y enjuaga durante un minuto para que suelte el exceso de almidón. Deja que el arroz escurra todo el agua y  cuecelo a fuego medio con un poco de sal.
Mientras se cuece el arroz, Tuesta un poco los frutos secos y reserva.
Cuando el arroz esté cocido, aparta del fuego, ponlo a escurrir y prepara el siguiente paso.
Pon el aceite en una sartén y añade la cebolla cortada bien menuda, añadele un poco de sal, cuando empieze a tomar color, añadele un chorrito de brandy y deja que se haga. Cuando la cebolla ya tenga un bonito color marrón, apartar la sartén del fuego y pon el curry , vuelve a poner la sarten en el fuego, dale un par de vueltas y añade las uvas pasas con el moscatel y el arroz, mezcla todo con cuidado para que se integre, apaga el fuego y por ultimo añade los frutos secos.
Este plato se come a temperatura ambiente y lo serviremos con un poco de cebollino por encima.

Pizza de polenta

Per als que no poden consumir gluten, també poden gaudir d’una bona pizza i molt saludable amb una base de polenta.

Ingredients: per a una pizza individual utilitzarem 75 gms de polenta, 200 ml d’aigua o brou vegetal per a la base, salsa de tomàquet, orenga, mozzarella i els ingredients a l’gust que vulguem utilitzar per a la nostra pizza, la de la foto està feta amb substitut de tonyina , carxofes i olives.

Elaboració: Bullir la polenta en el brou vegetal o amb aigua i una mica de sal, el temps de cocció dependrà de la classe de polenta, si és instantània o no, mirar les indicacions del producte. Un cop tinguem feta la polenta, formarem la basse de la pizza donant-li el gruix que vulguem, jo he fet dues petites donant forma amb un cèrcol d’emplatar.
Escalfar el forn a 190º i una vegada donada la forma, la ficarem al forn uns 15 minuts, la deixem refredar una mica i ja la tenim a punt per afegir els ingredients, en aquest cas porta una capa de tomàquet, mozzarella vegana, orenga, tempe tipus tonyina en oli, carxofes i olives negres. Un cop haguem afegit els nostres ingredients, tornem a enfornar uns 10 minuts mes o menys i ja la podem servir i gaudir d’una pizza vegana i sense gluten.


Para los que no pueden consumir gluten también pueden disfrutar de una buena pizza y muy saludable, con una base de polenta.

Ingredientes: para una pizza individual utilizaremos 75 gms de polenta, 200 ml de agua o caldo vegetal para la base, salsa de tomate, orégano, mozzarella y los ingredientes al gusto que queramos utilizar para nuestra pizza, la de la foto está hecha con sustituto de atún, alcachofas y aceitunas.

Elaboración: Hervir la polenta en el caldo vegetal o con agua y un poco de sal, el tiempo de cocción dependerá de la clase de polenta, si es instantánea o no, mirar las indicaciones del producto. Una vez tengamos hecha la polenta, formaremos la basse de la pizza, yo he hecho dos pequeñas dándole la forma con un aro de emplatar.
Calentar el horno a 190º y una vez dada la forma, la meteremos en el horno unos 15 minutos, la dejamos enfriar un poco y ya la tenemos lista para añadir los ingredientes, en este caso lleva una capa de tomate, mozzarella vegana, orégano, tempe tipo atún en aceite, alcachofas y aceitunas negras. Una vez hayamos añadido nuestros ingredientes, volvemos a hornear unos 10 minutos mas o menos. y ya la podemos servir y disfrutar de una pizza vegana y sin gluten.

Albergínies a la parmesana

Aquí tenim la típica recepta italiana de les albergínies a la parmesana, una autentica delícia i com no podia ser d’altre manera, en versió vegana.
En aquesta recepta no posaré quantitats perque tot dependrà de les racions que vulguem fer i de la mida de les albergínies.

Ingredients: Albergínies, salsa de tomàquet, mozzarella, parmesà vegà, alfàbrega, orenga, sal, pebre y margarina.
*Podeu fer servir el formatge que vulgueu, jo la faig amb la meva mozzarella, aquí teniu la recepta.
Per al substitut de parmesà utilitzo: Llevat nutricional i ametlla en pols a parts iguals i li afegeixo una mica de sal rosa de l’Himàlaia.

Elaboració:
Tallem les albergínies al llarg amb un gruix de mig centímetre aproximadament. Les deixem en un colador empolvorades amb sal durant 20 minuts perquè deixin anar líquid i no amarguin. Després s’assequen amb paper de cuina. Fem les albergínies a la planxa amb una mica d’oli fins que estiguin daurades i les posem a escórrer sobre paper de cuina.
En una bandeja de forn posem un fons de salsa de tomàquet, a sobre col·loquem ordenadament una capa de  d’albergínia i cobrim amb el nostre parmesà  i després amb la mozzarella, podem afegir en aquest moment alfàbrega i orenga al gust. Anem fent capes d’albergínia, tomàquet, parmesà i mozzarela fins a acabar amb una capa d’albergínia. Cobrim l’última capa amb el nostre parmesà i posem a sobre uns trossets de margarina. Posem la bandeja al forn escalfat dalt i baix a 180º  fins que veiem la superfície daurada al nostre gust.


En esta receta no pondré cantidades porque todo dependerá de las raciones que queramos hacer y del tamaño de las berenjenas.

Ingredientes: Berenjenas, salsa de tomate, mozzarela, parmesano vegano, albahaca, orégano, sal pimienta y margarina.
Podéis utilizar el queso que queráis, yo la hago con mi mozzarella, aquí tenéis la receta. Para el sustituto de parmesano utilizo: Levadura nutricional y almendra en polvo a partes iguales y le añado un poco de sal rosa del Himalaya.

Elaboración: Cortamos las berenjenas a lo largo con un grueso de medio centimetro aproximadamente. Las dejamos en un colador espolvoreadas con sal durante 20 min para que suelten líquido y no amarguen. Después se secan con papel de cocina. Hacemos las berengenas a la plancha con un poco de aceite hasta que estén doradas y las ponemos a escurrir sobre papel de cocina. En una fuente de horno ponemos un fondo de salsa de tomate, encima colocamos ordenadamente una capa de rebanadas de berenjena y cubrimos con nuestro parmesano y luego con la mozzarella. Podemos añadir en este momento albahaca y orégano al gusto. Vamos haciendo capas de berenjena, tomáte, parmesano y mozzarela hasta terminar con una capa de berenjena. Cubrimos la última capa con nuestro parmesano y ponemos encima unos trocitos de margarina. Introducimos la bandeja en el horno precalentado a 180º  hasta que veamos la superficie dorada a nuestro gusto.

Mozzarella vegana

Despres devaries proves, aquesta és la millor mozzarella vegana que he aconseguir per al meu gust. Té un gust molt aconseguit i fon bé en calent. Al no portar conservants, és preferible gastar-la en un termini de 5 o 6 dies.
Per fer aquesta mozzarella, utilitzarem carragenato kappa per donar-li consistencia, també podriem utilitzar agar-agar però la funció d’un i altre ingredient varia.

Ingredients: 200 gms de tofu sedós, 1 iogurt de soja natural sense sucre, 25 gms de midó de tapioca, 1 cda de suc de llimona, 2 cdas d’oli suau, 2 cdas de llevat nutricional, 1/2 cta d’all en pols, 1 / 2 cta de sal marina, 1 cda de carragenato kappa.

Elaboració: posar tots els ingredients al got de la batedora i triturar.
Posar la barreja en un cassó i posar al foc sense deixar de remenar fins que espesseixi i es desenganxi de les parets. Quan tenim la consistència buscada, amb una cullera gran o amb una cullera per fer boles de gelat anem traient boles que introduïm en un bol amb aigua ben freda i sal. Guardar a la nevera.
Aquesta mozzarella la podrem utiulizar en fred, per exemple la típica recepta de tomàquet amb mozzarella i alfàbrega o en receptes calents com pizzes ja que fon perfectament.

*A tenir en compte: Si no fem servir carragenato, la consistència serà més tova i no podrem formar les boles, encara que la podrem guardar en un taper a la nevera i la podrem utilitzar en calent. Si en comptes de carragenato utilitzem agar-agar, serà a l’reves, podrem formar les boles i la podrem utilitzar en fred, però no fondrà en calent.
En qualsevol dels casos, el gust serà el mateix. Ni el carragenato ni l’agar – agar aporten cap sabor.


Esta es la mejor mozzarella vegana que he conseguido para mi gusto. Tiene un sabor muy logrado y funde bien en caliente. Al no llevar conservantes, es preferible gastarla en el plazo de 5 o 6 dias.

Ingredientes: 200 gms de tofu sedoso, 1 yogur de soja  natural sin azúcar, 25 gms de almidón d tapioca, 1 cda de zumo de lomón, 2 cdas de aceite suave, 2 cdas de levadura nutricional, 1/2 cta de ajo en polvo, 1/2 cta de sal marina, 1 cda de carragenato kappa.

Elaboración: poner todos los ingredientes en el vaso de la batidora y triturar. Poner la mezcla en un cazo y poner en el fuego sin dejar de remover hasta que espese y se despegue de las paredes. Cuando tenemos la consistencia buscada, con una cuchara sopera o con una cuchara para hacer bolas de helado, vamos sacando bolas que introducimos en un bol con agua bien fria y sal. Guardar en la nevera.
Esta mozzarella la podremos utiulizar en frio, por ejemplo la típica receta de tomate con mozzarella y albahaca o en recetas calientes como pizzas ya que derrite perfectamente.

*A tener en cuenta: Si no utilizamos carragenato, la consistencia será más blanda y no podremos formar las bolas, aunque la podremos guardar en un taper y solo la podremos utilizar en caliente. Si en vez de carragenato utilizamos agar-agar, será al reves, podremos formar las bolas y la podremos utilizar en frio, pero no derretirá en caliente.
En cualquiera de los casos, el sabor será el mismo. Ni el carragenato ni el agar – agar aportan ningún sabor.