Gaspatxo

D’aquesta manera és com faig jo el gaspatxo. Com tot, cadascú li dóna el seu toc personal posant més o menys quantitat d’un ingredient o un altre.

Ingredients: 1 pebrot verd italià, un tros de pebrot vermell 50 g més o menys, 1/2 quilo de tomàquets madurs, mig cogombre, 1 gra d’all, 1/2 ceba 1 llesca de pa sec, 400 ml d’aigua, 125 ml d’oli d’oliva, sal i vinagre de poma al gust.

Elaboració: Posar el pa en remull amb aigua i vinagre perquè s’estovi. Posar tots els ingredients al got de la batedora menys l’oli i triturar, un cop triturat, anar afegint l’oli a poc a poc i emulsionar, per últim afegir l’aigua, la sal i vinagre al gust. Colar i guardar a la nevera.

Servir ben fred amb trossets de pa fregit, pebrot, cogombre, ceba i tomàquet tallat tot ben menudet, perquè cadascú s’ho pugui servir al seu gust.


Ingredientes: 1 pimiento verde italiano, un trozo de pimiento rojo 50 gms. mas o menos, 1/2 kilo de tomates maduros, medio pepino, 1 diente de ajo, 1/2 cebolla 1 rebanada de pan seco, 400 ml. de agua, 125 ml de aceite de oliva, sal i vinagre al gusto.

Elaboración: Poner el pan en remojo con agua y vinagre para que se ablande. Poner todos los ingredientes en el vaso de la batidora, menos el aceite y triturar, una vez triturado, ir añadiendo el aceite poco a poco y emulsionar, por ultimo añadir el agua y la sal y vinagre al gusto. Colar y guardar en la nevera.

Servir bien frio con trozos de pan frito, pimiento, pepino, cebolla y tomate cortado a trozos pequeños, para que cada uno se sirva a su gusto.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *