Foie vegà

Aquesta recepta és d’un xef francès amb estrella Michellin, la vaig trobar per Internet i em va agradar, tot i que l’he modificat una mica al meu gust.
Està realment bo.

Ingredients: La part blanca d’un porro, 200 g de xampinyons, 100 g de llenties cuites, 25 g de nous, 1 cda de remolatxa ratllada (opcional), 2 cdas d’oli d’oliva, 1 cda de vinagre de Mòdena, un raig de brandi, 1 cta de farigola, 1 cta de pols de ceps, sal i pebre.

Elaboració: Saltejar el porro en una paella, a foc lent, quan estigui transparent, afegir els xampinyons, la remolatxa, la cte. de pols de ceps, la farigola, sal, pebre i el brandi, coure fins que s’hagi evaporat el líquid.
Deixem refredar i afegim les llenties, les nous el vinagre i 2 cdas d’oli.
Triturem i guardem en un recipient de vidre.


Ingredientes: la parte blanca de un porro, 200 gms. de champiñones, 100 gms. de lentejas cocidas, 25 gms de nueces, 1 cda de remolacha rallada (opcional), 2 cdas. de aceite de oliva, 1 cda. de vinagre de Módena, un chorro de brandy, 1 cta. de tomillo, 1 cta. de polvo de ceps, sal y pimienta.

Elaboración: Saltear el porro en una sartén, a fuego lento, cuando esté transparente, añadir los champiñones, la remolacha, la cta. de polvo de ceps, sal, pimienta y el brandy, cocer hasta que se haya evaporado el líquido. Dejamos enfriar y añadimos las lentejas, las nueces, el vinagre y 2 cdas. de aceite.
Trituramos y guardamos en un recipiente de cristal.

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