«Carn» vegetal

Quantitats per una peça de més o menys 500 g. Si ho voleu mes petit, reduir les quantitats a la meitat.
Ideal per fer amb salsa o a la plantxa.

Ingredients: 1 tassa de gluten, 1/2 tassa de farina, 200 g de tofu tou sedós, 4 cdas de llevat nutricional, 1/2 cta de llevat en pols, 1 cta de sal, 1/2 cta d’all en pols, 1 cta de ceps en pols, 1/4 cta de pebre blanc, 1/2 cta de farigola, 2 cdas d’oli, 1 cda de vinagre de Mòdena 1/4 tassa de brou vegetal o aigua, 2 cdas de pasta de tomàquet.

Elaboració: En un bol barrejar tots els ingredients secs. Triturarem el tofu amb la resta d’ingredients líquids i els afegirem a l’bol, amassem i formem una peça rodona i allargada, embolicar en paper d’alumini prement bé a les puntes (com si envolviesemos un caramel) i ficar la peça al forn preescalfat a 180º foc  de dalt i baix. El tindrem uns 45/ 50 minuts, a meitat de el temps li donarem la volta perquè es fornegeu uniformement.
En treure’l del forn deixarem reposar uns 15 minuts, passat aquest temps li traurem el paper d’alumini i pintem amb oli d’oliva.
Quan s’hagi refredat del tot l’emboliquem en paper film i ho guardem a la nevera.
Si volem, ho podem tallar a rodanxes i congelar.


Ingredientes: 1 taza de gluten, 1/2 taza de harina, 200 gms. de tofu blando, 4 cdas de levadura nutricional, 1/2 cta. de levadura en polvo, 1 cta. de sal, 1/2 cta. de ajoen polvo, 1 cta. de ceps en polvo, 1/4 cta. de pimienta blanca, 1/2 cta. de tomillo, 2 cdas. de aceite, 1 cda. de vinagre de Modena 1/4 taza de caldo vegetal o agua, 2 cdas de pasta de tomate.

Elaboración: En un bol mezclar todos los ingredientes secos. Trituraremos el tofu con el resto de ingredientes liquidos y los añadiremos al bol, amasamos y formamos una pieza redonda y alargada, envolver en papel de aluminio apretando bien en las puntas (como si envolviesemos un caramelo) y meter la pieza en el horno precalentado a 180º fuego arriba y abajo. Lo tendremos unos 45/50 minutos, a mitad del tiempo le daremos la vuelta para que se hornee uniformemente.
Al sacarlo del horno dejaremos reposar unos 15 minutos, pasado este tiempo le quitaremos el papel de aluminio, pintamos con aceite de oliva.
Cuando haya enfriado del todo lo envolvemos en papel film y lo guardamos en la nevera.
También podemos cortarlo en rodajas y congelar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *