Flors de patata

Com fer unes flors de patata per acompanyar els vostres plats. Són molt fàcils de fer. Només necessites patates i paciència.

Flors 1
Agafa una patata, (com més gran més flors et sortiran) renta be i comença a pelar, segueix pelant com si encara tingués pell, ves fent tires llargues de patata ben fina, enrotlla donant-li la forma de flor i col·loca-les en la safata de forn, posa un rajolí d’oli d’oliva, sal i pebre o les espècies que vulguis i introdueix la safata al forn a 200º  fins que estiguin cuites.

Flors 2
Aquesta versió és una mica més difícil d’elaborar que l’anterior, però res que no puguem fer amb paciència.

Pelem les patates, les rentem bé i les eixuguem amb paper de cuina. Les tallem a rodanxes fines, millor amb l’ajuda d’una mandolina.
Sobre una làmina de paper vegetal, col·loquem els pètals un sobre un altre fent una fila, 8 a 10 segons el tamany. Amb l’ajuda d’un pinzell de cuina anirem pintant pètal per pètal, amb margarina fosa o oli d’oliva, tenint cura de no moure’ls.  Amb molta cura i poc a poc anirem enrotllant, sense pressionar massa fins que la nostra flor quedi més o menys formada i la posem  en un motlle de fer magdalenes. Una vegada que les tinguem totes dins del motlle, les tornem a pintar, li posem sal i espècies a l’gust i les ficarem a forn preescalfat a 200º durant 25 minuts més o menys.

Ja ho tenim!  unes flors de patata per adornar qualsevol presentació.


Como hacer unas flores de patata para acompañar vuestros platos. Son muy fáciles de hacer. Solo necesitas patatas y paciencia.

Flor 1
Coge una patata, (cuanto mas grande mas flores te saldrán) pélala y lávala y ahora sigue pelando como si aún tuviera piel, ves haciendo tiras largas de patata bien fina, enróllalas dándole la forma de flor y colocalas en la bandeja del horno, echale un chorrito de aceite de oliva, sal y pimienta o las especies que quieras y metelas al horno hasta que estén.

Flor 2
Pelamos las patatas, las lavamos bien y las secamos con papel de cocina. Las cortámos en rodajas finas, mejor con la ayuda de una mandolina.
Sobre una lámina de papel vegetal, colocamos los pétalos uno sobre otro haciendo una fila, 8 a 10 según el tamaño. Con ayuda de un pincel de cocina iremos pintando pétalo por pétalo, con margarina derretida o aceite, teniendo cuidado de no moverlos. Con mucho cuidado y poco a poco iremos enrollándolos, sin presionar demasiado hasta que nuestra flor quede más o menos formada y la ponemos en un molde de hacer magdalenas. Una vez que las tengamos todas dentro del molde, las volvemos a pintar, le ponemos sal y especias al gusto y   las meteremos al horno durante 25 minutos mas o menos.

Listo! ya tienes tus flores de patata para adornar cualquier presentación.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *