Un pastís clàssic que no pot faltar entre les teves receptes.
Ingredients: 1 ½ tassa de farina, 2 cdas de Maizena, 3/4 tassa de sucre, 1 cta de canyella en pols, 1 cta de llevat, 1/2 cta de bicarbonat, 2 pomes golden o les de la vostra preferència, 1 tassa de llet de soja, 1 cda de vinagre de poma, 1/4 de tassa d’oli de gira-sol, 1 cta de vainilla.
Elaboració: Posar en un bol la llet de soia i el vinagre mentre preparem els demés ingredients (veurem que la llet es talla que és el que volem). En un altre bol, tamisem les farines juntament amb el llevat, el bicarbonat i la canyella. Afegir al bol de la llet l’oli, la vainilla, el sucre, uns 3/4 de tassa de poma ratllada (una poma, mitjana depenent de la mida) i batre amb les barilles. Afegir la farina i barrejar.
Untar un motlle amb margarina i posar-hi la barreja. Cobrir per sobre amb la resta de poma tallada a làmines fines. Posar dins el forn preescalfat a 180 º mes o menys uns 45 minuts. Al treure’l del forn, pintarem la superfície per donar-li una mica de brillantor. Tens tres formes de fer-ho, tria la que més t’agradi:
1.- Amb un almívar fluix fet amb aigua, sucre i un polsim de canyella.
2.- Amb una barreja de margarina fosa a la qual afegirem sucre glacé i canyella.
3.- Amb melmelada d’albercoc rebaixada amb aigua.
Ingredientes:
1 ½ taza de harina, 2 cdas. de Maizena, ¾ taza de azúcar, 1 cta. de canela en
polvo, 1 cta. de levadura, ½ cta. de bicarbonato, 2 manzanas Golden o las de
vuestra preferència, 1 taza de leche de soja, 1 cda. de vinagre de manzana, ¼
de taza de aceite de girasol, 1 cta. de vainilla.
Elaboración: Poner en un bol
la leche de soja i el vinagre mientras preparamos los demàs ingredientes
(veremos que la leche se corta que es lo que queremos). En otro bol, tamizamos
las harinas junto con la levadura, el bicarbonato y la canela. Añadir al bol de
la leche el aceite, la vainilla, el azúcar, unos ¾ de taza de manzana rallada
(una media manzana dependiendo del tamaño) y batir con las barillas.
Añadir la harina y mezclar.
Untar un molde con margarina y echar la mezcla. Cubrir por encima con el resto
de manzana cortada en láminas finas.
Meterla en el horno precalentado a 180º unos 45 mts. mas o menos. Al sacar la tarta del horno, pintar la superfície para darle un poco de brillo. Tienes tres formes de hacerlo, elige la que más te guste:
1.- Con un almíbar flojo hecho con agua, azúcar y una pizca de canela.
2.- Con una mezcla de margarina derretida a la que añadiremos azúcar glas y una pizca de canela.
3.- Con mermelada de albaricoque rebajada con agua.