Canelons

Com els canalons de tota la vida però sense cap producte d’origen animal. Bons i saludables.

Ingredients per 20 plaques de canalons:
Per el farcit: 1 tomàquet, 1 ceba, 1 pastanaga, oli d’oliva, 1 copa de brandy, 1 tassa de brou vegetal, 250 g de seitan, 200 g de seitan tipus llom o també podem utilitzar tempeh o només tot seitan, 5 o 6 xampinyons portobello, sal i pebre.
Per a la beixamel: 1 litre de llet de soia, 65 g de margarina, 65 g de Maizena o farina de blat, nou moscada i sal.
Per al gratinat: 1 cda de pa ratllat, 1 cda d’ametlla en pols, 1 cda de llevat nutricional i una mica de sal, tot ben barrejat o bé formatge vegà ratllat si en tenim.

Elaboració:
Per fer el farcit: Pelar i tallar el tomàquet en 4 trossos, fem el mateix amb la ceba, pelem també la pastanaga i la tallem a rodanxes. Cobrir el fons d’una cassola amb oli d’oliva, ofeguem una mica la ceba i quan comenci a agafar color afegim el tomàquet, donem un parell de voltes i afegim el brandy, quan s’hagi evaporat l’alcohol hi afegim la pastanaga el seitan tallat a trossos, els xampinyons i la tassa de brou i deixem rostir tot junt uns 30 minuts.
Deixar refredar abans de picar-ho.
La pastanaga, el tomàquet, la ceba i el suquet que queda a la cassola, ho passarem per la batedora, quedarà una salsa espessa que utilitzarem per barrejar amb el trinxat dels canelons, perquè quedin més melosos i saborosos.

En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli bulliu les plaques de canelons.
Refredar-les en aigua i gel per tallar la cocció, estendre-les sobre un drap, assequeu-les i ja les podeu omplir amb el farcit.

Per la beixamel: Posar la margarina en un cassó al foc, un cop s’hagi fos, afegir la farina sense deixar de remenar, deixar-ho coure uns 2 minuts vigilant que no es cremi la farina. Apartar del foc i afegir-hi la llet poc a poc fins que s’integri bé, salpebrar i afegir una mica de nou moscada. Tornar a posar el cassó al foc sense deixar de remenar fins que bulli i agafi la consistència desitjada. Si queda molt espessa se li pot afegir una mica més de llet al apartar del foc.

Cobrir els canelons amb la beixamel i la barreja per al gratinat o el formatge ratllat, posar-li per sobre uns encenalls de margarina i ficar-los al forn a gratinar.


Ingredientes para 20 placas de canelones-

Para el relleno: 20 placas de canalones 1 tomate, 1 cebolla 1 zanahoria, aceite de oliva, 1 copa de brandy, 1 taza de caldo vegetal,250 gms de seitán, 250 gms. de seitan tipo lomo o tambien podemos utilizar tempeh o simplemente todo seitan
Para la bechamel: 1 litro de leche de soja, 65 gms. de margarina, 65 gms. de maizena, nuez moscada y sal
Para el gratinado: 1 cda. de pan rallado, 1 cda. de almendra en polvo, 1 cda. de levadura nutricional y una pizca de sal, todo bien mezclado o queso rallado vegano si tenemos.

Elaboración
Para el relleno
: Pelar y cortar el tomate en 4 trozos, hacemos lo mismo con la cebolla, pelamos tambien la zanahoria y la cortamos a rodajas. Cubrir el fondo de una cazuela con aceite de oliva y rehogamos un poco la cebolla, cuando empiece a tomar color añadimos el tomate damos un par de vueltas i añadimos el brandy, cuando haya evaporado el alcohol añadimos la zanahoria, el seitan cortado a trozos, los champiñones, la taza de caldo y dejamos guisar todo junto unos 30 minutos.
Dejar enfriar antes de picar.
El tomate, cebolla y zanahoria, pasarlo per el turmix, quedará una salsa espesa que utilizaremos para mezclar con el relleno de los canelones, para que queden mas melosos y sabrosos.

En una olla con agua, sal y un chorro de aceite hervir las placas de los canelones. Enfriar en agua y hielo para cortar la cocción, estenderlas sobre un trapo, secarlas y ya las podéis rellenar.

Para la bechamel: poner la margarina en un cazo al fuego, una vez se haya fundido, añadirle la harina sin dejar de remover, dejar cocer unos 2 minutos vigilando de que no se queme la harina, apartar del fuego y añadirle la leche despacio hasta que se integre bien, una vez se haya integrado, salpimentar y añadir un poco de nuez moscada. Volver a poner el cazo en el fuego  sin dejar de remover hasta que hierva y coja la consistencia deseada.
Si queda muy espesa se le puede añadir un poco mas de leche al apartar del fuego.
Cubrir los canelones con la bechamel y la mezcla para el gratinado o el queso rallado, ponerle por encima unas virutas de margarina y meterlos al horno a gratinar.

2 respuestas a «Canelons»

    1. Hola sería dels dos tipus de seitan, 250 g de seitan i 200 g de seitan tipus llom que ja hi ha l’enllaç a la recepta de com fer-lo, pero pots fer servir nomès un tipus de seitan o barrejar seitan i temphe, a les hores serían 450 gms en total. Jo com em faig diversos tipus de seitan, mágrada combinar-los.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *