Ajo blanco, un entrant clàssic per a l’estiu.
Ingredients: 200 g d’ametlles crues, 150 g de molla de pa, 2 grans d’all, 1/2 got d’oli d’oliva, 1 litre d’aigua freda, vinagre de poma i sal.
Elaboració: Posar el pa en remull amb aigua i vinagre. Escaldar i pelar les ametlles. Posar en el got de la batedora les ametlles, els alls, la sal i el pa remullat sense escórrer. Triturar fins aconseguir una pasta. Incorporar l’oli a poc a poc perquè s’integri bé i finalment afegir l’aigua. Provar i rectificar de sal i vinagre.
Servir ben fred.
Si no li afegiu l’aigua, tindreu un pate d’ametlles.
Ingredientes: 200 g. de almendras crudas, 150 g. de miga de pan, 2 dientes de ajo, ½ vaso de aceite de oliva, 1 litro de agua fría, vinagre de manzana y sal.
Elaboración: Poner el pan en remojo con agua y vinagre. Escaldar y pelar las almendras. Poner en el vaso de la batidora las almendras, los ajos, la sal y el pan remojado sin escurrir. Triturar hasta conseguir una pasta. Incorporar el aceite poco a poco para que se integre bien y por último añadir el agua. Probar y rectificar de sal y vinagre.
Servir bien frío.